Povučeno svo osoblje ambasade Srbije u Skoplju

RTV 21.08.2017 06:59
Povučeno svo osoblje ambasade Srbije u Skoplju


Svi zaposleni u Ambasadi Srbije u Skoplju povučeni su na hitne konsultacije u Beograd, javila je makedonska televizija "Telma", pozivajući se na izvore u Ministarstvu spoljnih poslova MakedonijeTelevizija navodi da nisu poznati razlozi za tu odluku, ali da bi razloge danas trebalo da saopšti ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Međutim, prema saznanjima TV Telma, srpska ambasada je, pozivajući se na Ženevsku konvenciju, tražila od makedonskih vlasti da povećaju bezbednost u celom objektu ambasade u Skoplju.

Srpska ambasadorka u Skoplju Dušanka Divjak Tomić nije komentarisala ove navode, već je taj medij uputila da se danas obrati srpskom Ministarstvu.

Reporter te televizije navodi da su svi prozori na ambasadi zamračeni, da se ispred zgrade ne dešava ništa neobično i da nema pojačanog policijskog prisustva.

Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije saopštilo je da je dobilo notu od Ambasade Srbije u Skoplju kojom su obavešteni da je osoblje Ambasade pozvano na konsultacije u Beograd.

"Ministarstvo spoljnih poslova nije upoznato sa razlozima ove odluke i stoga uspostavlja komunikaciju sa MSP Srbije. U skladu sa relevantnim odredbama Bečke konvencije o diplomatskim odnosima institucije Republike Makedonije preuzimaju mere za zaštitu bezbednosti i integriteta Ambasade Srbije u Skoplju", navodi se u saopštenju.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak