Ovo su četvorica odgovornih za napade u Španiji: Najmlađi je imao samo 17, a najstariji ima 24 godine

SveVesti 19.08.2017 10:12
Ovo su četvorica odgovornih za napade u Španiji: Najmlađi je imao samo 17, a najstariji ima 24 godine


Španska policija još uvek traga za osumnjičenim licima koja povezuje sa napadima u Barseloni i Kambrilsu, prenosi La Vangvardija.Za napade u dva španska grada osumnjičeni su – Musu Ukabira, Said Ala i Muhamad Hisamija, saopštila je katalonska policija. Četiri osobe su uhapšene, trojica u Ripoliju na oko 100 kilometara od Barselone a jedan muškarac u Alkanaru.

Četiri osumnjičena starosti 17, 18, 22 i 24 godina su marokanskog porekla, obavestila je La Vangardija pozivajući se na policijske podatke dobijene od izvora u istrazi. 

Od osumnjičenih troje je iz Ripolija, gradu sa 10.000 stanovnika udaljenom oko 100 kilometara od Barselone, dok je četvrti osumnjičeni iz katalonskog grada Ribes de Freser, piše list.

Ubijen najmlađi terorista

Tokom jučerašnjeg dana, mediji su preneli da je maloletni Musa Ukabira (17) bio vozač kombija koji je usmrtio 14 ljudi na La Rambli u Barseloni, ali je to šef katalonske policije demantovao kasnije u toku dana.

Policija veruje da je vozač kamiona koji je usmrtio ljude u centru Barselone, 22-godišnji Junes Abujakub, živ i u bekstu pa je organizovana potera po celoj Španiji.

"Verujemo da je vozač kamiona koji je pokosio ljude u ulici La Rambla napustio vozilo pešice i koliko znamo, on je naoružan. Organizovali smo poteru za njim. On i drugi osumnjičeni su već neko vreme planirali nove, veće napade po Španiji", ističe Josep Ljuis Trampero iz katalonske policije.

Musa Oukabir, koji je ranije imenovan za glavnog osumnjičenog za napad u Barseloni, ubijen je tokom okršaja sa policijom u Kambrilsu, zapadno od Barselone.

U terorističkim napadima u Španiji poginulo je 14, a povređeno više od 100 ljudi.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak