Novi napad u Španiji: Sedmoro povređenih, napadači ubijeni

RTV 18.08.2017 10:11
Novi napad u Španiji: Sedmoro povređenih, napadači ubijeni


Automobil uleteo među pešake u španskom letovalištu Kambrilsu, nekoliko sati posle terorističkog napada u Barseloni. Povređeno je sedam osoba, među kojima i policajac. Ubijeno pet napadačaSamo osam sati posle terorističkog napada u Barseloni, u Kambrilsu se dogodio još jedan napad - automobil je uleteo u pešake, a tom prilikom je povređeno sedam osoba, među kojima i policajac.
 
U obračunu sa policijom, ubijeno je pet napadača, od kojih su neki nosili prsluke sa eksplozivom, koji su naknadno deaktivirani. Prsluci sa eksplozivom kojima su bili opasani napadači su bili lažni, izjavio je danas katalonski zvaničnik Karles Pujđemont lokalnoj radio stanici "RAC1".
 
Napad se odigrao jedan sat posle ponoći na šetalištu katalonskog turističkog gradića.
 
AFP prenosi da je napad izvršen automobilom marke "audi A3".
 
Situacija u Kambrilsu, popularnom letovalištu, sada je pod kontrolom, ističe policija.
 
Na snimku koji je objavio RTVE čuje se glas nepoznatog muškarca kako viče "K...sinovi, imali su pojaseve s eksplozivom".
 
Kambrils je primorski gradić sa oko 33.000 stanovnika. Nalazi se u severoistočnoj pokrajini Kataloniji, 100 kilometara južno od Barselone, i popularno je letovalište
 
Policija navodi da radi na pretpostavci da su teroristi ubijeni u Kambrilsu povezani sa onim što se dogodilo u Barseloni.
 
Takođe se sve dovodi u vezu i sa eksplozijom koja se u sredu uveče dogodila u jednoj kući u Alkanaru, oko 200 kilometara južno od Barselone, u kojoj je najmanje jedna osoba poginula.
 
Hosep Luis Traperi iz regionalne policije Katalonije rekao je novinarima u četvrtak kasno uveče da policija sumnja da je u kući u Alkanaru "pripremana eksplozivna naprava", prenosi AFP.
 
U međuvremenu, španska agencija za civilnu zaštitu je objavila da među poginulim i povređenim u terorističkom napadu u Barseloni ima državljana iz najmanje 18 zemalja - Francuske, Nemačke, Španije, Holandije, Argentine, Venecuele, Belgije, Australije, Mađarske, Perua, Rumunije, Irske, Grčke, Kube, Makedonije, Kine, Italije i Alžira.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak