Đorđević: Uprkos povredama, cilj ostaje isti

RTS 17.08.2017 12:24
Đorđević: Uprkos povredama, cilj ostaje isti


Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je da, uprkos povredama, cilj na šampionatu Evrope u Turskoj ostaje isti.Srbija je definitivno ostala bez Miroslava Raduljice, pod velikim znakom pitanja je Marko Simonović, a probleme sa povredama i dalje imaju Nemanja Nedović i Miloš Teodosić. Košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je u Hamburg na turnir "Superkup", na kome će igrati sa Poljskom, Rusijom i domaćinom Nemačkom. Put Hamburga, selektor Aleksandar Đorđević krenuo je sa 13 igrača. Pravo iz Nemačke, naši najbolji seniori produžiće put Atine, gde će od 23. do 25. avgusta uz Gruziju, Italiju i domaćina Grčku učestvovati na tradicionalnom "Akropolis kupu".

Osim Marka Simonovića, koji odranije nije sa ekipom zbog povrede šake, stručni štab više ne može da računa ni na Miroslava Raduljicu, koji dugo ima problem sa kolenom. Uz konsultacije sa medicinskim timom i lekarom Draganom Radovanovićem, doneta je odluka da Raduljica nastavi sa oporavkom i da zdrav dočeka klupsku sezonu. Iskusni centar je već propustio veliki deo priprema i procenjeno je da ne može da bude potpuno spreman za predstojeće Evropsko prvenstvo.

"Ambicije su nam uvek velike. Da nisu velike, ne bismo bili ovde i ne bismo nosili ovaj dres. Ne smemo da bežimo od toga, imamo kvalitet, dobre igrače koji su izuzetno takmičarski raspoloženi, one koji su jako napredovali. Na nama je da pokažemo vrednost i kvalitet u bilo kom sastavu. Jednostavno, cilj reprezentacije Srbije, dok god idemo na velika takmičenja, uvek su medalje", rekao je Đorđević.

Đorđević je naveo da su očekivanja da ekipa sa turnira u Hamburgu izađe bez povreda.

"Sada smo u situaciji koja nije prijatna, ali tako je... Raduljica, nažalost, više neće biti deo ekipe ovog leta, moraće da preskoči ovo Evropsko prvenstvo jer nije mogao na vreme da se izbori sa problemima koje vuče. (Miloš) Teodosić je ostao u Beogradu da završi poslednji deo programa oporavka koji ima još tri dana i priključiće nam se od ponedeljka u Atini.

Takođe i Unikaha zahteva od (Nemanje) Nedovića da se pojavi na kontroli, tako da ni on neće putovati sa nama", rekao je Đorđević.

On je dodao da će Nedović otići na kontrolu u Malagu, ali da oporavak ide dobro, pošto je počeo da radi sa loptom. Selektor je naveo da je "izuzetno pozitivan" što se tiče Teodosića i da misli da će za pet-šest dana biti pravi.

Đorđević je dodao da ostali igrači izvanredno treniraju, da imaju odličan odnos prema radu, igri i treningu i da zbog toga očekuje "dobru i snažnu Srbiju".

"Onako kako smo se predstavili na turniru u Beogradu, to nam je jedini pravac i cilj, da igramo čvrstu košarku i da iz toga izvlačimo naš kvalitet. Ekipa reaguje dobro na sve ove povrede. Imamo plan i program i sprovodimo ga kako treba. Iako ne igraju, stalno su sa nama i svojim savetima pomažu mlađima i neiskusnijima", rekao je on.

Govoreći o turniru u Nemačkoj, Đorđević je rekao da Srbija ima dobre protivnike, ali da mora da se okrene sebi.

"Čekaju nas tri utakmice u tri dana, mikrociklusi su takvi da radimo jako tri dana, pa onda malo olabavimo, tako da su ovi momci spremni za takav napor. Sigurno nije bilo planirano da ostanemo sa tako malo momaka, planiran je veći broj igrača baš da bismo izbegli fizički napor koji može da se pojavi u ovom trenutku. Ali tražićemo rešenja sa izmenama i deljenjem minuta da bismo izbegli preterani napor kod svakog od njih", rekao je Đorđević.

Košarkaši Srbije će na turniru u Hamburgu u petak, 18. avgusta, od 21 čas igrati protiv Poljske, dan kasnije od 20 časova protiv Rusije, a u nedelju od 15 časova protiv Nemačke.
Posle turnira u Nemačkoj, srpski košarkaši otputovaće u Atinu, gde će od 23. do 25. avgusta uz Gruziju, Italiju i domaćina Grčku učestvovati na tradicionalnom "Akropolis kupu".

Evropsko prvenstvo održaće se od 31. avgusta do 17. septembra u Finskoj, Turskoj, Izraelu i Rumuniji. Srbija će igrati u Grupi D u Istanbulu sa selekcijama Turske, Velike Britanije, Rusije, Belgije i Letonije.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak