Pau: Radujem se minutima sa bratom, zlato za Ljulja

N1info 16.08.2017 09:25
Pau: Radujem se minutima sa bratom, zlato za Ljulja


Centar reprezentacije Španije Pau Gasol nada se da će njegovi saigrači i on osvojiti zlatnu medalju na Evrobasketu kako bi je posvetili povređenom Serhiju Ljulju.“Njegova povreda bila je veliki udarac, on je voljen čovek i važan igrač za naš tim. Povreda je veoma teška i uticala je na sve nas, mislim da niko od nas nije spavao to veče… Posle toga smo se trudili da se kontorlišemo, da se vratimo poslu i da budemo posvećeni, a da u isto vreme podržimo Ljulja“, rekao je Gasol za Marku i dodao:

“Uvek postoji mnogo motiva da se uzme zlato, to je velika stvar, pogotovo posle silnih uspeha koje smo imali. Lako bi bilo da se sada opustimo, ali nećemo to učiniti i nadam se da ćemo moći da posvetimo naš uspeh Serhiju“.

Pau će ponovo igrati sa svojim mlađim bratom Markom, a možda će i zajedno biti na parketu duže nego što se očekuje.

“Mark je jedan od onih igrača koji su u vrhunskoj formi i to moramo da iskoristimo, imao je spektakularnu sezonu sa Memfisom. Raznovrstan je, može da igra i spolja i unutra, pripada mu uloga jednog od glavnih igrača u ovom timu – ima meku ruku, pogađa trojke i dobra strana svega toga jeste što ćemo verovatno više vremena provoditi zajedno u igri“.

Za kraj, 37-godišnji Gasol rekao je da se oseća dobro i da će pokušati da tempira formu za ključne mečeve.

Na Evrobasketu, koji je na programu od 31. avgusta do 17. septembra, Španija se nalazi u C grupi sa Hrvatskom, Češkom, Crnom Gorom, Rumunijom i Mađarskom.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak