Horor kod Pariza: Uleteo automobilom u restoran, stradala devojčica, šest osoba teško povređeno

RTS 14.08.2017 23:08
Horor kod Pariza: Uleteo automobilom u restoran, stradala devojčica, šest osoba teško povređeno


Jedna devojčica (8) je poginula, a najmanje šest osoba je teško povređeno kada je automobil uleteo u piceriju u blizini Pariza, prenose svetske agencije.Osmogodišnja devojčica nastradala kada je automobil uleteo u piceriju u departmanu Sena i Marna u Pariskom regionu. Teže je povređeno najmanje šest osoba, javlja AFP. Vozač automobila je uhapšen a zvaničnici navode da nije reč o terorizmu.

Francuska policija je saopštila da istražuje incident i da je vozač brzo uhapšen.

Istražitljei veruju da je reč o namernom aktu ali navode da nije reč o terorizmu. Svedoci kažu da je vozač pokušao da pobegne sa lica mesta ali ga je policija zaustavila.

Prema rečima portparola Ministarstva unutrašnjih poslova Pjer-Anrija Brandea, muškarac koji je uleteo u piceriju je rođen 1985. godine i veruje se da je pokušao da počini samoubistvo prošle sedmice.

Kako je izjavio neimenovani policijski zvaničnik, vozač je bio psihološki nestabilan i nije imao policijski dosije. Policija ne traga za pomagačima.

Na fotografijama sa mesta događaja vidi se oštećeni automobil "bmv" unutar picerije. Takođe, stolovi i stolice iz bašte picerije su uništeni.

U Francuskoj je vanredno stanje na snazi od novembra 2015. godine, kada su izvedeni teroristički napadi u Parizu u kojima je poginulo 130 osoba.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak