Počelo rušenje nelegalnih objekata u Bulevaru despota Stefana

Politika 12.08.2017 21:08
Počelo rušenje nelegalnih objekata u Bulevaru despota Stefana


Na uglu Bulevara despota Stefana i Cvijićeve ulice je počelo rušenje ilegalno izgrađenih objekata, umesto kojih će biti postavljene zelene površine i prošireni trotoari, izjavio je gradski urbanista Milutin Folić.Pre početka rušenja Folić je novinarima rekao da nelegalni objekti na tom mestu sužavaju trotoar, ometaju kretanje građana ali i sakrivaju pogled na jednu od, prema njegovim rečima, najlepših zgrada Beograda.

„Vrlo je važno da javne površine koje su 90-tih godina okupirane divljim objektima, konačno budu privedene nameni i da sa javnih površina uklonimo to ruglo koje zauzima mesto parkićima i igralištima za decu”, kaže Folić.

On je pohvalio čelnike opštine Palilula jer su prepoznali nameru gradske uprave da se javne površine „očiste i vrate svim građanima”, te naveo da je na toj opštini već uklonjeno 40 ilegalnih objekata.

„Reč je o objektima u Ruzveltovoj i Ulici Mije Kovačeviće, to su ulice koje se trenutno rekonstruišu, a onda će se i javne površine oko njih očistiti”, kaže Folić i dodaje da će se tu naći sadržaji koji su neophodni svim građanima a ne „povlašćenim pojedincima”.

Ovaj trend je već prisutan na opštinama Savski venac i Vračar, pa je Folić podsetio da je srušena apoteka koja je se nalazila „usred Karađorđevog parka” i umesto nje je sada na tom mestu javna česma.

Folić je rekao da je uklonjen niz objekata na uglu Birčaninove ulice i Bulevara Oslobođenja, a da će se i na tom potezu naći zelene površine.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak