Vulin: Srbija će i dalje biti vojno neutralna

RTS 12.08.2017 20:00
Vulin: Srbija će i dalje biti vojno neutralna


O saradnji u oblasti odbrane i vojne industrije, na vojnom poligonu u Alabinu nedaleko od Moskve razgovarali su ministri odbrane Rusije i Srbije, Sergej Šojgu i Aleksandar Vulin. Prisustvovali su i finalnoj trci u tenkovskom biatlonu, gde su srpski tenkisti zauzeli šesto mesto. Srpski ministar odbrane kaže da migovi stižu po planu, do kraja godine, kao i tehnika koja će pripasti kopnenoj vojsci.Ministar Vulin je rekao da je još jednom potvrdio principijelnu poziciju Srbije da će i dalje biti vojno neutralna.

"I da ćemo u svakoj našoj odluci voditi računa o interesima Srbije na prvom mestu a interesi Srbije su da ima najbolje moguće odnose sa Ruskom federacijom i to sam rekao svom sagovorniku. Dok je Vučić vrhovni komandant vojske i predsednik Republike Srbije a ja ministar odbrane, Srbija neće biti član NATO-a, nijednog vojnog saveza, baš kao što nikada nećemo uvesti sankcije Ruskoj federaciji", rekao je Vulin. 

Vulin je preneo i lične pozdrave vrhovnog komandanta vojske i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i poziv njegovom kolegi Vladimiru Putinu da zajedno iduće godine obeleže godišnjicu proboja Solunskog fronta, "vremena kada smo zajedno pobeđivali i kada smo se zajedno borili".


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak