Milorad Čavić: Ivana je doživela veću nepravdu nego ja u Pekingu

Kurir 12.08.2017 19:51
Milorad Čavić: Ivana je doživela veću nepravdu nego ja u Pekingu


Jedan od najboljih srpskih plivača svih vremena Milorad Čavić oglasio se na društvenim mrežama kako bi podržao Ivanu Španović posle skandala u finalu skoka u dalj na Svetskom prvenstvu u Londonu.Čavić je podsetio na čuvenu trku sa Majklom Felpsom kada je pokraden na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine. 

- Prosto rečeno, smatram da je Ivana Španović doživela veću nepravdu od moje u Pekingu. Ovo je velika sramota i skandalozno za IAAF - napisao je Čavić. 

Slučaj Ivane Španović na Svetskom prvenstvu u Londonu u kome joj je elektronika oduzela medalju mnoge je podsetio na Čavića koji je na isti način ostao bez zlatnog odličja. 

Peking! 2008. godina i Olimpijske igre! Finale trke na 100 metara delfin stilom! 

Bilo je to daleko više od obične trke. Neprikosnoveni Amerikanac Majkl Felps i srpski heroj Milorad Čavić. 

Znalo se i pre Olimpijskih igara da će Felpsu biti najteže da dođe do zlata u disciplini 100 metara delfin i da je Milorad Čavić jedini plivač koji može da zaustavi Felpsov pohod na 8 zlatnih medalja. Očekivala se drama u toj finalnoj trci na 100 metara delfin i dramu smo dobili, verovatno i veću nego što smo svi očekivali.

Rezultat ove trke je verovatno svima poznat, I pored svih kontraverzi i teorija koje i danas postoje, sportska istorija će pisati da je Majkl Felps osvojio 8 zlatnih medalja na Olimpijskim igrama u Pekingu, čime je postao najuspešniji sportista na OI svih vremena, a da je Milorad Čavić osvojio prvu medalju i to srebrnu za samostalnu Srbiju. 

Felps je zvanično pobedio Čavića za jednu stotinku. Iako su mnogi sumnjali u to, osporavali rezultat i tvrdili da je Čavić stigao na cilj pre Felpsa i da je prvi dodirnuo zid, posle svih žalbi, merilac vremena, kompanija “Omega“ je saopštenjem rešila mnoge nedoumice. 

"Kod sistema 'tač ped' mora da se razume da ima ogromne, ogromne razlike između dodirnuti i udariti taster. Video je jasan, Čavić je dotakao taster pre Felpsa, ali je klizao kroz vodu, dok je Felps jurio prema tasteru i snažno ga udario pre Čavića", stajalo je u saopštenju.Na isti ovakav način, zahvaljujući elektronici, srpska atletičarka Ivana Španović ostala je bez medalje na Svetskom prvenstvu u Londonu.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak