Horor u "sivom Domu": Dečak silovao druga dok su svi spavali

Press 12.08.2017 12:49
Horor u "sivom Domu": Dečak silovao druga dok su svi spavali


Tinejdžer I. Š. (17) iz Novog Sada silovao je u noći između subote i nedelje malog M. A. (15) iz Tutina.Incident se dogodio u Kazneno-popravnom zavodu u Kruševcu dok su svi u Domu spavali.

Dva dečaka, obojica štićenici Doma, bila su u istoj prostoriji kada je stariji od njih iskoristio svog druga u trenutku kada nije bilo drugih ljudi koji bi dečaku pomogli.

Dečak I. Š. je nakon seksualnog zlostavljanja udaljen od ostalih štićenika Doma.

- Zbog delikatnosti slučaja, s obzirom na to da je i silovatelj maloletnik, on je udaljen od druge dece u Domu i nalazi se u posebno obezbeđenom prostoru pod pojačanim nadzorom - priča izvor.

Protiv njega se, kako saznajemo, istraga vodi u redovnom postupku i on će ostati u Domu.

Oštećeni dečak je posle pregleda lekara takođe ostao u Domu, ali na bezbednom mestu.

Iako delikatna, ovakva situacija u kazneno-popravnim domovima, nažalost, nije neuobičajena.

Ovo ne čudi s obzirom na to da je u vaspitno-popravnom domu u Kruševcu trenutno smešteno nešto više od 200 štićenika (među kojima je i desetak devojaka).

Problematično je i to što deca koja su ovde smeštena dolaze i zbog teških oblika nasilja.

Tako među štićenicima VP doma, njih 10 odsto je osuđeno za nasilničko ponašanje, a osam odsto za ubistva! Mnogi su skloni agresivnom ponašanju, a veliki broj štićenika su pre dolaska u Dom bili žrtve nasilja!

Kako čuvari pričaju, iako je ovaj slučaj težak i povlači sankcije, češće se dešavalo da štićenici međusobno ugovore seks, i to za nadoknadu!

- U svakoj generaciji imate nekolicinu štićenika koji dobrovoljno pružaju seksualne usluge za određenu nadoknadu, obično za cigarete, ređe za novac. Najčešće se radi o oralnom seksu, mada ima i analnog. Čuvari se trude da spreče takve stvari, ali to nije uvek moguće - priča jedan od bivših čuvara iz „sivog doma“.

Podsetimo, pre nekoliko meseci iz Doma je izašla devojka iz Kruševca koja je služila kaznu zbog brutalnog ubistva penzionera kojem je pružala seksualne usluge. Trenutno se u Domu nalazi i momak koji je metalnom šipkom ubio prolaznika, a onda u istrazi izjavio kako ga je „čovek prisiljavao na oralni seks“.

Kamerama sprečavaju incidente

U „sivom domu“ danas se mnogo veća pažnja posvećuje devojkama da bi se sprečili seksualni odnosi s mladićima.
- Ranije su devojke i momci bili zajedno na krugu. Bilo je tu nekih žbunića u kojima su se „družili“, pa su devojke ostajale trudne. Tek 2004. godine devojkama je zabranjeno da se slobodno šetaju po krugu da bi se sprečile takve stvari. Naravno, oni uvek nađu mesto i način da zadovolje svoje porive, ali im je sada znatno teže jer je veći deo kruga pokriven kamerama - dodaje naš sagovornik.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak