Predsednik Atletskog saveza najavio novu žalbu

RTS 12.08.2017 11:31
Predsednik Atletskog saveza najavio novu žalbu


"Žalićemo se još. Nećemo dozvoliti da ova krađa prođe tek tako", napisao je predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović na Tviteru, pošto su zvaničnici međunodne atletske federacije odbili žalbu na način na koji je izmeren poslednji skok Ivane Španović u Londonu."Lično sam čuo izveštaj komisije. Mogu slobodno da kažem da je urađen amaterski, odokativnom metodom", napisao je Jevrosimović.

"Da ne bude zabune, komisija ni instrumenti nisu mogli tačno da utvrde na kojoj daljini je broj ostavio fantomski trag. Ivana Španović je od večeras za nas svetski šampion. Ako drugi žmure mi nećemo da zatvaramo oči", napisao je predsednik ASS.

Ivana Španović osvojila je četvrto mesto na Svetskom prvenstvu u Londonu, pošto je u drugoj seriji finala ostvarila najbolji skok od 6,96. Ivana u poslednjoj seriji zabeležila odličan skok, ali joj se otkačio broj, dotakao pesak i znatno umanjio daljinu.

ASS: Žalba odbijena zbog Amerikanaca...


Atletski savez Srbije objavio je da je žalba na poslednji skok Ivane Španović na Svetskom prvenstvu u Londonu odbijena, kako ne bi ugrozila zlatnu i bronzanu medalju Američkoj federaciji.

"Zbog papirnog broja jako lošeg kvaliteta, koji je ostavio trag u pesku, naša šampionka ostala je bez zlatne medalje. AS S se na ovu odluku žalio ali je po mišljenju komisije, žalba odbijena jer, kako 'oni' navode, to bi dovelo do žalbe Američke federacije koja bi ostala bez medalje u ovoj disciplini, pa je samim tim 'lakše' da se odbije naša žalba", navodi se na sajtu ASS.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak