Tadić: Tema je savez, ne DS

Novosti 12.08.2017 09:43
Tadić: Tema je savez, ne DS


Na pitanje da li je razmišljao o povratku u DS, Boris Tadić kaže, da nije ključna tema ujedinjavanje opozicije u jednu stranku, čiji bi i on bio član, već formiranje snažnog političkog bloka u koji bi ušli i oni koji ne žele da budu članovi stranaka:PREGOVORI o zajedničkom nastupu dela opozicije na beogradskim izborima otvorila je pitanje mogućnosti povratka nekadašnjeg lidera DS Borisa Tadića u ovu stranku. Iako ova tema nije načeta u razgovorima Dragana Šutanovca i predsednika SDS, koji su se u poslednje vreme učestalo sretali, lider DS poslao je indirektan poziv Tadiću da se vrati starom jatu.

- Nisam od onih koji su se lako odrekli Tadića ili bilo koga ko je napustio DS. Takav čovek treba da bude u stranci, ovo je i njegova kuća, iako trenutno nije u njoj - poručio je Šutanovac.

Na pitanje da li je razmišljao o povratku u DS, Boris Tadić kaže, za "Novosti", da nije ključna tema ujedinjavanje opozicije u jednu stranku, čiji bi i on bio član, već formiranje snažnog političkog bloka u koji bi ušli i oni koji ne žele da budu članovi stranaka:

- Sve vreme se zalažem za stvaranje unije opozicionih stranaka koja bi obuhvatila sve političke opozicione aktere koji dele našu politiku i vrednosti. To je projekat iznad uskih stranačkih nivoa, pa je nepotrebno i nekorisno govoriti o tome ko bi se u koju stranku vratio. Za mene je cilj razgovora koje vodimo kreiranje nadstranačke platforme koja bi za cilj imala smenu ovog pogubnog režima, a ne ojačavanje pojedinačnih partija, bilo da se radi o SDS-u ili DS-u.

Male su šanse da dres DS ponovo obuče Dragan Đilas, koga je Šutanovac pozvao da podrži kandidata DS za gradonačelnika, podsećajući da to "duguje stranci".

- Ne dajem političke izjave, a posebno ne komentarišem ono što drugi govore o meni - kaže nam Đilas.

PAJTIĆ: A REJTING

NA istupe Šutanovca, koji je bivšim stranačkim liderima zamerio i srozavanje rejtinga demokrata, burno je preko Tvitera reagovao njegov prethodnik Bojan Pajtić, koji je član DS:

- A da se vrh DS pozabavi dizanjem sa sadašnjih četiri odsto, umesto da pucaju sebi u nogu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak