Najbaksuzniji skok u istoriji: Da li su Ivani Španović uzeli zlato zbog ove besmislene sitnice?!

Blic 11.08.2017 22:31
Najbaksuzniji skok u istoriji: Da li su Ivani Španović uzeli zlato zbog ove besmislene sitnice?!


Niko nikada nije ostao bez medalje na nekom takmičenju kao Ivana Španović na Svetskom prvenstvu u Londonu.Kontroverzno finale, koje će ući u istoriju svetskih atletskih prvenstava!

Zaista nešto do sada neviđeno se dogodilo u Londonu... Velika borba u finalu skoka udalj doživela je kulminaciju u poslednjoj seriji.

Ivana je imala fantastičan skok, išla je preko sedam metara i bio bi to rezultat za zlatnu medalju, ali... Otkačio joj se broj sa dresa koji je ostavio trag u pesku i tako je na najbaksuzniji način ikada ostala bez odličja.

Pogledajte kako je broj oduzeo Srpkinji medalju:

Neviđeno: Ivana zbog broja ostala bez  zlata

Velika šteta za srpsku atletičarku, koja je još jednom pokazala da je u samom svetskom vrhu u skoku udalj, ali da je za vrhunske domete potrebno i malo sreće.

Španovićeva je osvojila četvrto mesto sa 6,96 metara, a zaslužila je zlato. Zbog toga je Atletski savez Srbije na čelu sa predsednikom Veselinom Jevrosimovićem uložio žalbu na izmeren poslednji skok i čeka se konačan rasplet.

Ivana je na prethodnim Svetskim prvenstvima na otvorenom osvojila dve bronze – u Moskvi 2013. i Pekingu 2015. Upravo u Moskvi je započela svoj niz medalja na svim velikim takmičenjima, koji je završen u Londonu, a poslednja medalja joj je zlato na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu. Prošle godine, Španovićeva je donela Srbiji prvu olimpijsku medalju u atletici posle 60 godina osvojivši bronzu u Rio de Žaneiru.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak