Drama u Londonu: Ivana zbog broja ostala bez zlata

Mondo 11.08.2017 22:22
Drama u Londonu: Ivana zbog broja ostala bez  zlata


Pri najboljem skoku večeri, dovoljnom za svetsko zlato, Ivani se odlepio broj sa leđa i ostavio je bez prvog mesta! Od medalje je delio CENTIMETAR.Finale Svetskog prvenstva u skoku u dalj koje će dugo ostati upamćeno!

Naša Ivana Španović, evropska šampionka i bronzana sa olimpijskih igara, vraća se u Srbiju bez medalje, posle raspleta koji je veoma teško opisati!

Zvanično i službeno, Ivani je za bronzu nedostajao samo centimetar, jer je njen formalno najbolji rezultat bio je 6,96 metara.

Nezapamćeno uzbudljivo finale odlučilo je šest centimetara razlike između Španovićeve i nove šampionke - Amerikanke Britni Ris, koja je skočila 7,02 metara. Drugoplasirana je Ruskinja Darija Klišina sa sedam metara, a trećeplasirana dosadašnja prvakinja, olimpijska šampionka Tijana Bartoleta iz Amerike - 6,97.

Ono što je, ipak, zbunilo sve bio je Ivanin poslednji skok!

Neviđeno: Ivana zbog broja ostala bez  zlata

Španovićeva je iz šestog pokušaja skočila bar 7,2 metra i činilo se da je to bilo dovoljno za zlato, ali je taj njen skok poništen. Prestupa nije bilo, a na prvi pogled nije ni bilo jasno zašto je taj rezultat bio nevažeći.

Video pregled je razjasnio šta se dogodilo: Ivani je šampionski trag pokvario broj, koji se otkačio sa leđa i pao u pesak pre nje!

Pogledajte:


Čekajući zvanično obrazloženje, ostaje zaista veliki žal zbog fenomenalne završnice najbolje srpske atletičarke. Letela je (i doletela) ka zlatu, ali se iz Engleske ipak vraća bez medalje, što joj se nije događalo od 2013.

Nova prvakinja, Amerikanka Britni Ris, osvojila je zlato skokom od 7,02 metra,

Konačni plasman:

1. Ris 7,02
2. Klišina 7,00
3. Bartoleta 6,97
4. Španović 6,96


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak