„Dizni“ okončava ugovor sa „Netfliksom“

RTS 10.08.2017 07:56
„Dizni“ okončava ugovor sa „Netfliksom“


Producenstka kuća „Dizni“ odlučila je da okonča ugovor o partnerstvu s „Netfliksom“ pošto pokreće svoj striming servis kako bi se bolje prilagodila željama svojih korisnika, saopštila je ta kuća.Inicijativa je deo nove strategije Diznija koji će uložiti 1,6 milijardi dolara kako bi udeo u tehnološkoj kompaniji „Bamtek“ povećo sa 33 na 75 odsto.

„Dizni“ će time moći da ponudi striming svog sportskog kanala ESPN od 2018. godine, a godinu dana kasnije će ponuditi slične programe za zabavni program na koji će korisnici moći direktno da se pretplate.

Generalni direktor „Diznija“ Robert Ajdžer izjavio je da je povećanje udela u „Bamteku“ potpuno nova strategija rasta.

„Dizni“ će 2019. okončati partnerstvo sa „Netfliksom“, ali će sadržaji njene filijale „Marvel“ i dalje neko vreme ostati na platformi „Netfliksa“.

Tradicionalni mediji su suočeni sa sve većom konkurencijom „Netfliksa“ i „Amazona“, a uskoro i „Tvitera“ u sportu, koji nude sadržaj preko striminga što više odgovara navikama mlađih generacija.

Odluka „Diznija“ da favorizuje striming u odnosu na kablovsko ili satelitsko emitovanje potvrđuje da se ovaj način emitovanja sada smatra budućnošću američkih medijskih kompanija.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak