Vučić i Tanin: Važan unutrašnji dijalog o Kosovu

Blic 10.08.2017 00:00
Vučić i Tanin: Važan unutrašnji dijalog o Kosovu


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa šefom UNMIK-a Zahirom Taninom kako bi razmotrili aktuelnu političku i bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji uoči sednice Saveta bezbednosti 16. avgusta.Na toj sednici biće predstavljen tromesečni izveštaj o radu UNMIK.

Dvojica sagovornika su se saglasila da je prisustvo Misije UN veoma važno za održavanje stabilnosti na Kosovu i Metohiji, kako kroz doslednu primenu Rezolucije 1244 UN, tako i kroz angažovanje da se realizuju dogovori postignuti u okviru Briselskog dijaloga.

Foto: Dragan Kujundžić / Tanjug

Šef UNMIK i specijalni predstavnik generalnog sekretara UN je ukazao na neophodnost nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

Predsednik Vučić i Tanin su takođe istakli i važnost vođenja unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Republike.

Razmotreni su i načini kako UNMIK, u okviru svog mandata, može da doprinese rešavanju konkretnih pitanja sa ciljem unapređenja svakodnevnog života Srba, Albanaca i drugih na KiM.

U razgovoru predsednika Vučića i Tanina konstatovano je da je saradnja državnih organa Srbije i Misije UN dobra.

Dačić sa Taninom o perspektivi dijaloga Beograd -Priština

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova Srbije / Promo

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas specijalnog predstavnika generalnog sekretara UN i šefa Unmika Zahira Tanina u sklopu njegove redovne posete Beogradu pred predstojeću sednicu Saveta bezbednosti UN-a o radu Unmika.

U razgovoru su iznete ocene o aktuelnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, perspektivi dijaloga Beograda i Prištine i delovanju UNMIK-a.

Naglašen je značaj daljeg nesmanjenog angažovanja ove misije u oblastima ključnim za opstanak, normalan i dostojanstven život Srba i pripadnika drugih nealbanskih zajednica na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju MSP.

Dačić izrazio je posebnu zahvalnost na uloženim naporima u implementaciji mandata UNMIK-a, uz očekivanje da će Misija i u narednom periodu nastaviti sa njegovim sprovođenjem u skladu sa rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244 (1999).


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak