Kako uklopiti šare u enterijer

MojEnterijer 09.08.2017 09:01
Kako uklopiti šare u enterijer


Prilikom uređenja enterijera postoje klasična rešenja primenjiva u svakoj situaciji, ali i atipični dekori koji su rizični koliko i izazovni, upadljivi ali ne i prikladni za svaki stil.Jedan od najtežih dekorativnih elemenata za kombinovanje jesu šare. Ljudi se često snebivaju da osveže enterijer ponekim šarolikim detaljem, jer je pitanje da li će se novitet glatko uklopiti u prostoriju ili će neugledno odskakati od ostatka ambijenta.

U narednom tekstu saznaćete nekoliko trikova kako se šare mogu iskoristiti da osveže enterijer, a da pritom ne naruše postojeći sklad:

Spoj nespojivog

Ukoliko mislite da će kombinovanjem raznih boja i nijansi krajnji rezultat ispasti kič, za početak vam kao baza može poslužiti jedna boja. Izaberite materijale u toj boji, koji pritom imaju različite oblike i šare. Nemojte se plašiti da ćete preterati, jer koliko god bili različiti elementi na materijalima, istovetna boja će ublažiti efekat šarolikosti.

Tepih u šarenom ruhu

Tepih je idealan način da se u dom suptilno unese dašak kreativnosti. Ukoliko vam se čini da je veliki šareni tepih previše za vaš ukus, izaberite prostirke, ili staze za stepenice. Šarene stepenice su vizuelno izuzetno upečatljive, a ne zauzimaju mnogo prostora.

Efektne zavese

Monotoni izgled prostorije osvežićete pomoću efektnih zavesa. Kako biste postigli kontrast, izaberite šaru koje je dijametralno različita u odnosu na ostatak enterijera.

Poster sa šarom

Prilikom ukrašavanja zidova, vodite računa da ne nalepite dekorativne postere ili tapete po čitavoj prostoriji, jer će vas tolika količina šarenila gušiti. Izaberite jednu stranu sobe, gde će akcenat biti na posteru u boji, a ostale zidove prekrečite u svetle, neutralne nijanse.

Šareni kauč

Ukoliko želite da određeni deo prostorije stavite u fokus posmatrača, na to mesto postavite šareni kauč. Pritom, ne morate da kupujete potpuni novi proizvod, već je dovoljno da presvučete postojeći nameštaj ili da preko dela za sedenje prebacite išaranu prostirku u jarkim bojama.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak