Zaštitite kosu na moru

Novosti 09.08.2017 08:39
Zaštitite kosu na moru


Ako volite da ronite i gnjurite, na kosu više puta dnevno nanesite sprej sa zaštitnim faktorom, a ukoliko se samo brčkate bez potapanja glave, stavite kačket ili deblji sloj kreme ili ulja.Sunce i more su izvor zdravlja, ali isušuju kosu. Ako volite da ronite i gnjurite, na kosu više puta dnevno nanesite sprej sa zaštitnim faktorom, a ukoliko se samo brčkate bez potapanja glave, stavite kačket ili deblji sloj kreme ili ulja.

Da kosa po povratku s mora ne bi bila suva kao slama, na plaži i u dnevnoj šetnji uvek nosite maramu ili šešir. Naročito ako je ofarbana, jer na suncu boja bledi i menja se nijansa. Izbegavajte da je jako zatežete, vezujete u rep i punđu, to oštećuje folikule dlake, samo je malo skupite, čisto da vam ne smeta.

Na fen i presu zaboravite dok ste na moru. Ne mora svaka dlaka biti na svom mestu, važnije je da kosa ostane zdrava. Posle pranja je samo istrljajte peškirom, pažljivo raščešljajte prstima uz malo regeneratora ako je potrebno, iščetkajte ili očešljajte i pustite da se prirodno osuši.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak