'Male priče' Dejvida Linča u Kulturnom centru Beograda

Radio 021 08.08.2017 23:54
'Male priče' Dejvida Linča u Kulturnom centru Beograda


Dok svet uživa u novom serijalu "Twin Peaks Season 3" poznatog američkog reditelja Dejvida Linča i iznova odaje počast njegovom delu dokumentarnim filmom "Dejvid Linč: Umetnički život", Kulturni centar Beograda je odlučio da jedan od ključnih programa u godini svog 60. jubileja posveti ovom izuzetnom stvaraocu.Od 1. do 30. septembra u Kulturnom centru Beograda biće priređena izložba "Male priče" koju čini 56 crno-belih fotografija velikog formata sa svim odlikama Linčovih filmova - čudesno preplitanje realnih referenata i fantazmagoričnih intervencija i kompozicija. Postavka "Male priče", koje su producirali galerija "Item" iz Pariza i Evropska kuća fotografije, u kojoj je izložba premijerno prikazana 2014, ekskluzivno će, po autorovoj želji, biti prikazana samo u sva tri galerijska prostora KCB-a i nigde drugde u okruženju. 
 
Iz KCB-a ističu da tom izložbom žele da pruže uvid u Linčovo vizuelno stvaralaštvo s kojim srpska javnost nije imala prilike da se upozna za razliku od njegovog kinematografskog opusa, koji ima kultni status. 
 
Izložbu će pratiti predavanja, tematska vođenja stručnjaka/stvaralaca iz različitih oblasti, eduaktivno-kretaivne radionice za srednjoškolce i mlađu studentsku populaciju i filmski program. 
 
Dejvid Linč je američki filmski i televizijski reditelj, vizuelni umetnik, muzičar i glumac. Poznat po svojim nadrealnim filmovima, Linč je razvio svoj jedinstveni vizualni stil, popularno nazivan "Linčevski stil". 
 
Kada govori o svom stvaralaštvu, sam Linč ga definiše kao intuitivno istraživanje našeg "drugog ja", naših snova, strahovanja i predrasuda, koja nisu očigledna na prvi pogled. Intuiciju definiše kao integralni sklop intelekta i emocije, razmišljanja i osećanja. 

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak