Slavimo Svetu Anu, Bogoridičinu majku

Stil magazin 07.08.2017 22:35
Slavimo Svetu Anu, Bogoridičinu majku


Danas slavimo Svetu Anu, majku Presvete BogorodiceGlavni praznik Svete Ane, majke Presvete Bogorodice jeste 9. septembra, ali danas SPC proslavlja njeno uspenje. Sveta Ana bila je ćerka sveštenika Metana iz Levijevog roda i Marije iz Vitlejema.

Anini roditelji imali su još dve ćerke: Mariju i Soviju. Marija je rodila Salomiju, a Sovija Jelisavetu koja je kasnije rodila Svetog Jovana Krstitelja.

Ana je sa svojim mužem Joakimom 50 godina živela bez dece, a onda je u poznim godinama rodila Mariju, Presvetu Bogorodicu.

Joakim je godinama bio skrhan zbog činjenice da sa Anom nema poroda, pa je jednom prilikom otišao u pustinju gde je tugovao danima. Jednog dana ukazao mu se anđeo koji mu je rekao da će ga Bog blagosloviti detetom, a kasnije se ukazao i Ani i rekao joj istu stvar. Presrećni Ana i Joakim obećali su Bogu da će dete posvetiti u hramu.

Tako su Joakim i Ana postali roditelji Presvete Bogorodice, koju su odgajali do njene treće godine, a potom su ispunili svoje obećanje i odveli je u hram u kome je živela do svoje 12. godine, kada se verila za Josifa.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak