Ženi se princ Filip

Novosti 07.08.2017 20:42
Ženi se princ Filip


Sin Aleksandra Karađorđevića i Danica Marinković 7. oktobra sklapaju brak. Mladence će u Sabornoj crkvi u Beogradu venčati patrijarh Irinej. Ćerku slikara Cileta Marinkovića princ upoznao na izložbi u LondonuUSKORO još jedno kraljevsko venčanje u Srbiji! Princ Filip Karađorđević (35) i njegova izabranica Danica Marinković (31) izgovoriće sudbonosno "da" 7. oktobra u Sabornoj crkvi u Beogradu, a venčaće ih srpski patrijarh Irinej. Sin prestolonaslednika Aleksandra Drugog Karađorđevića i princeze Marije da Glorije od Orleana i Bragance, i ćerka našeg slavnog slikara Milana Cileta Marinkovića rešili su da višemesečnu ljubav na jesen krunišu brakom. Za razliku od prinčeva Mihaila i Đorđa Karađorđevića, koji su se venčali na Oplencu, unuk kralja Petra Drugog Karađorđevića odlučio je da crkveni brak sklopi u srpskoj prestonici.

Budući mladenci upoznali su se na izložbi u Londonu i bila je to ljubav na prvi pogled. Mada Filip živi u Londonu, a Danica u Parizu, to nije uticalo na njihovu ljubav. Naprotiv, verili su se posle nekoliko meseci zabavljanja. Njihova veza obelodanjena je sredinom prošlog meseca na venčanju princa Đorđa Karađorđevića i princeze Felon, a među zvanicama bili su i Daničini roditelji Cile i Beba Marinković.

Princ Filip i njegov brat blizanac Aleksandar rođeni su u Ferfaksu u Virdžiniji gde su živeli do druge godine. Budući mladoženja diplomirao je društvene nauke na Londonskom univerzitetu. Govori engleski, španski i francuski, a već neko vreme uči i srpski jezik. Ljubitelj je surfinga, snoubordinga i fudbala, a veoma ga interesuje slikarstvo, tržište finansija, muzika i meteorologija.

Buduća supruga princa filipa, umetnica Danica Marinković rođena je u Beogradu 1986, a u Parizu živi od 1992, gde je na Akademiji primenjenih umetnosti diplomirala grafički dizajn. Paralelno s tim završila je i studije slavistike na univerzitetu Sorbona. U Londonu je završila i master studije za grafički dizajn i vizuelne komunikacije. Ciletova ćerka, čije je umetničko ime Dana Mar, bavi se i kolažom, aktivno izlaže samostalno ali i na kolektivnim izložbama. Buduća princeza, baš kao i njen izabranik, govori više stranih jezika, francuski, engleski i španski.

KRŠTENI KUMOVI

PRINC Filip je jedan od trojice sinova prestolonaslednika Aleksandra Drugog Karađorđevića iz braka sa princezom Marijom da Glorijom od Orleana i Bragance. Osim brata blizanca, ima i dve godine starijeg brata Petra a kršteni kumovi su mu grčki kralj Konstantin, španska kraljica Sofija i vojvotkinja od Kalabrije.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak