Bivša vlast ugrejala autobuse

Novosti 06.08.2017 08:32
Bivša vlast ugrejala autobuse


Pola voznog parka Gradskog saobraćajnog nema klima-uređaje, a u neka vozila ih je nemoguće ugraditiZA to što se sugrađani "kuvaju" u autobusima javnog prevoza kriva je bivša vlast, koja je sprovela neodgovornu nabavku za kupovinu klima-uređaja. Ovo je juče izjavio pomoćnik gradonačelnika Beograda Borko Milosavljević. On je naveo i da je rashladnim uređajima opremljeno 50 odsto voznog parka GSP, a da u jednom broju vozila ne postoji tehnička mogućnost ugradnje.

- Problem je i to što je prethodna vlast neodgovorno sprovela javnu nabavku za kupovinu klima-uređaja - rekao je Milosavljević. - Tada je uloženo 250 miliona dinara za njihovu nabavku, a svaka je pojedinačno koštala između 12.000 i 13.000 evra. Situacija na terenu pokazuje da vozila nisu imala tehničkih kapaciteta da podrže te uređaje. Dakle, klime su ugrađene, posle nekoliko dana one kolabiraju, nastaje šteta i klime ne mogu da se vrate u funkciju. U razgovoru sa tehničkim osobljem GSP, ustanovljeno je da i uz velike napore i finansijska ulaganja 140 klima ne može da se popravi.

To što u 50 odsto vozila ne rade rashladni sistemi nije problem samo za putnike, već i za vozače koji za volanom provode osam sati. Zato je juče Saobraćajni sindikat beogradskog GSP apelovao na nadležne da zbog velikih vrućina obezbede vodu za piće na svim većim okretnicama za vozače javnog prevoza.

VOZAČIMA TREBA OSVEŽENjE

SINDIKATI predlažu da bi trebalo nabaviti zamrzivače za sve pogone, kako bi vodu koja se ujutru deli vozačima mogli da zalede. Bilo bi dobro, tvrde, i da se na većim okretnicama postave cisterne, kako bi vozači mogli da se umiju i osveže, a na terminusima na kojima nema ni otpravničkih objekata da se "kućice" postave.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak