Majka male Anđeline neutešna: Ništa ne može da mi ublaži bol

Blic 05.08.2017 14:48
Majka male Anđeline neutešna: Ništa ne može da mi ublaži bol


Dobro je što je ubica mog deteta dobio najveću moguću kaznu, ali meni ništa ne može da ublaži bol - kaže za "Blic" Danijela Stefanović, majka brutalno ubijene i silovane trogodišnje Anđele.Njenom ubici, Vladici Rajkoviću, Apelacioni sud u Nišu je potvrdio presudu zaječarskog višeg suda za 40 godina zatvora.

Rajković je osuđen za silovanje i teško ubistvo male Anđele, kao i za ubistvo Dragane Stanković (47), koje je otkriveno tek kada je uhapšen.

Za ubistvo devojčice Rajković je dobio 40 godina, za silovanje 15 i za ubistvo žene 15 godina. Ali najveća kazna ne može biti veća od 40 godina.

Baš zbog ovakvih monstruoznih slučajeva Fondacija "Tijana Jurić" i "Blic" predložili su izmene Krivičnog zakona da se za ubistvo deteta i bremenite žene, za ubistvo maloletnika na svirep način služi kazna zatvora do kraja života.

Foto: Fondacija Tijana Jurić / Privatna arhiva

Niški Apelacioni sud je potvrdio da je zaječarski Viši sud pravilno utvrdio činjenično stanje i odmerio odgovarajuću kaznu. Istom odlukom Apelacionog suda odbačena je i sramna žalba odbrane Rajkovića. Njegova odbrana je tvrdila u žalbi da je na suđenju došlo do navodnog niza propusta i da je zbog toga neophodno da se suđenje ponovi, kao i da se Rajković ne seća zločina jer je bio pijan!

- Rajković se ne seća zločina jer je bio u stanju teškog pijanstva, a ne pripit, kako je navedeno u dokazima. On je sam priznao da je neposredno pre zločina, kojeg se ne seća, popio nekoliko litara špricera i više od pola litra rakije. Ali, njemu je krv na analizu uzeta tek 14 sati nakon zločina, pa ispada da je on bio samo pripit, a zapravo je bio u stanju teškog pijanstva kada je silovao i ubio malu Anđelinu i uračunljivost mu je bila znatno smanjena - navodilo se u sramnoj odbrani.

Sud je sada pravosnažno potvrdio da je Rajković oteo malu Anđelinu sa rođendana svoje jednogodišnje bratanice 9. jula 2016., te da ju je odveo do šume udaljene oko 700 metara od prvih seoskih kuća. Utvrđeno je da je tu u jarku silovao dete, a zatim ga zverski ubio udarcima kamenjem i rukama. Sud je utvrdio i da je Rajković 18. juna uveče ubio i Draganu Stanković (47) tako što ju je prvo udario čekićem u glavu, a zatim je onesvešćenu odneo do Timoka gde ju je udavio.

Rajković je, tek kada je uhapšen zbog ubistva devojčice priznao da je ubio i Draganu, čije je telo policija tada i našla.

Majka male Anđeline kaže da podržava akciju "Blica" i Fondacije "Tijane Jurić".

- Podržavam oca Tijane Jurić i "Blic" da se promeni zakon i da se za ovakve zločine služi doživotna kazna - rekla je majka ubijene trogodišnjakinje.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak