Tri jednostavna pravila: Kako produžiti život smartfona?

B92 05.08.2017 08:53
Tri jednostavna pravila: Kako produžiti život smartfona?


Uz ova tri jednostavna pravila svi vaši prenosni uređaji će trajati duže.1. Vaš uređaj neće pretrpiti štetu ako ostane priključen na na punjač

Mnogi korisnici tvrde da je dostizanje punog kapaciteta pojedinih baterija štetno što je istina ukoliko imate baterije stare više od šest godina. Vaš uređaj, odnosno njegova baterija funkcioniše po principu broja punjenja, što znači da bez bojazni možete da ga ostavite priključenog na punjač tokom noći.

2 Izbegavajte pregrevanje

Kada je reč o opasnostima vezanih za prenosive uređaje, ne postoji veća od pregrevanja (konkurišu joj jedino gravitacija i voda). Držite svoj telefon što dalje od sunca i izvora toplote. Povećana temperatura ubrzava pražnjenje baterije i u pojedinim slučajevima može da dovede do oštećenja samog uređaja.

3. Koristite zaštitnu masku

Ovo pravilo je jedan od osnovnih principa očuvanja vašeg mobilnog uređaja. Razmislite: ako ste za smartfon ili tablet dali nekoliko stotina evra, nekoliko dodatnih stotina dinara neće biti problem, s obzirom na to da maske koštaju manje od zamene napuklog ekrana. Ovog saveta ćete se setiti svaki put kada vam telefon “radosno” odskoči o keramičke pločice ili vam ispadne iz džepa tokom vožnje biciklom.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak