Volkswagen Golf R Performance

AutoBlog 04.08.2017 07:21
Volkswagen Golf R Performance


Nakon predstavljanja na poslednjem Sajmu automobila u Ženevi u Volkswagenu su objavili nove detalje o Performance paketu koji se opciono nudi uz osveženo izdanje trenutno najsnažnijeg Golfa.S opcionim paketom Performance kupci Golfa R mogu da računaju na titanijumski izduvni sistem s četvorostrukim izduvnim završecima koji „potpisuje“ renomirana slovenačka kompanija Akrapovič, a pored plemenitijeg zvuka (čiji intenzitet se dodatno reguliše u zavisnosti od izabranog radnog programa) novi izduvni sistem je smanjio ukupnu masu najsnažnijeg produkcijskog Golfa za sedam kilograma.

Kompletom unapređenih kočnica masa je smanjena još dva kilograma, a pored boljih rezultata prilikom kočenja bolje je i hlađenje. Za ovu priliku drugačije su i prednje disk-pločice koje su posebno razvijene za opcioni Performance paket.

U Volkswagenu naglašavaju da kupci sve pomenute elemente mogu naručiti i pojedinačno, a u ponudi je i mogućnost naručivanja guma čija je smesa i gazna površina namenjena za korišćenje na stazi.

U opciji je i nekoliko karoserijskih aerodinamički optimizovanih komponenti, zaključno sa spojlerom na trećim (ili petim) vratima s kojim se povećava prianjanje zadnje osovine.

Poslednje izdanje Golfa R pokreće dvolitarski četvorocilindarski turbo benzinski TSI motor koji raspolaže sa 310KS, a zbog otkazivanja projekta koji se krio iza naziva R400/R420 Golf R ostaje najsnažniji produkcijski Golf.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak