Ostrvo koje nudi sve što možete da poželite od odmora

B92 04.08.2017 07:09
Ostrvo koje nudi sve što možete da poželite od odmora


Najveće od španskih Kanarskih ostrva - Tenerife - ima mnogo lica.Jugozapadna obala prepuna je razmetljivih tržnih centara, noćnih klubova, velikih hotelskih kompleksa i restorana. Sever, međutim, je skup mirnih ribarskih mesta, vinograda, baštica, plantaža banana i "tajnih" plaža.

Onda je tu i Teide nacionalni park sa drevnom šumom i najvišom planinom u Španiji. Ako još tu dodamo delfine, kitove i prozirno plavetnilo, Tenerife imaju sve.

Ostrvo koje nudi sve što možete da poželite od odmora


Evropljani, a naročito Britanci, dugo su smatrali Tenerife isključivo destinacijom za lude žurke, pa ostrvo ima više miliona posetilaca godišnje. Sada će im se izgleda pridružiti i ostatak sveta, budući da je ta destinacija bila druga po pretragama na Pinterestu između oktobra i decembra prošle godine.

Ko voli dobar provod, može da ide u Plaja de las Amerikas, gde uz plaže ima i mnoštvo klubova, restorana i prodavnica. Ko hoće mir, može da ode u obližnje mirno selo Los Kristijanos. 


Puerto de la Kruz, možda je i najbolje čuvana tajna ostrva, sa kaldrmisanim ulicama, lukom i malim trgovima pod gustim krošnjama. Možete uživati u Starom gradu, ali i u botaničkoj bašti.

Avanturisti obavezno treba da posete El Teide, vulkan i najviši vrh Španije u nacionalnom parku koji je pod zaštitom Uneska.

Morate da pešačite oko pet sati do vrha, pa oni koji su u slabijoj kondiciji treba da se prepuste gondoli koja vas za tren oka dovodi do "krova Španije".

Vreme je uvek prijatno, ali je najbolje da Tenerife posetite u proleće ili jesen, kako biste izbegli gužve.

Ostrvo koje nudi sve što možete da poželite od odmora

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak