Pikap luksuznog brenda: Prvenac 'Mercedesa'

Novosti 03.08.2017 08:32
Pikap luksuznog brenda: Prvenac 'Mercedesa'


Nemački gigant nije štedeo u nameri da istakne da je reč o premijum voziluKADA se u tržišnu utakmicu u nekom segmentu automobila upusti i nemački "Mercedes", kupci mogu da trljaju ruke. I ne samo oni koji će se opredeliti za "trokraku zvezdu", već i svi ostrali, jer ulazak takvog igrača na teren rivale samo motiviše da budu još bolji.

"Mercedes" je predstavio svoj prvi pikap koji će nositi oznaku "mercedes H klasa".

Nastao u saradnji sa alijansom "Reno-Nisan", ovaj automobil će se za tržišta Evrope, Australije i Južne Afrike proizvoditi u "Nisanovoj" fabrici u Barseloni, a za Latinsku Ameriku će se praviti u "Renoovoj" fabrici u Kordobi, u Argentini.

"Mercedes iks klase" sjedinjuje tipične osobine pikap vozila - robustnost, funkcionalnost, snagu i "ofroud" sposobnosti - sa klasičnim karakteristikama pravog "mercedesa": dizajnom, komforom, dinamičnim ponašanjem u vožnji i bezbednošću.

SUV dizajn je karakterističan za brend: sa centralno postavljenom zvezdom, maskom hladnjaka sa dve lamele, poklopcem motora moćnog izgleda i glavnim svetlima koja se prostiru duboko nazad u krila vozila, "iks klasa" se savršeno uklapa u "Mercedes-Bencov" portfolio vozila.

Naravno, nemački gigant nije štedeo u nameri da istakne da je reč o premijum vozilu. Tu su tri vrste ukrasnih detalja za kokpit i šest tipova presvlaka, koje uključuju i dve varijante kožnih presvlaka s kontrastnim ukrasnim šavom i sa "nebom" kabine u dve boje.

Ovo vozilo, kažu u "Mercedesu", odgovara različitim životnim stilovima i radnim okruženjima: osnovna varijanta PURE je predviđena za klasičnu robustnu upotrebu, PROGRESSIVE varijanta za osobe koje imaju viši nivo zahteva po pitanju osećaja kvaliteta i komfora, dok verzija POWER predstavlja vrhunsku varijantu za urbani način života.

Ponuđena su četiri motora, dva sistema prenosa snage i opciono pogon na sva četiri točka. U ponudi će biti i osam boja i tri varijante točkova.

Od motora su na raspolaganju dva 2,3-litarska dizelaša - turbo, koji isporučuje 163 KS, i biturbo, od 190 KS, kao i benzinac snage 160 KS i moćni V6 dizel od 258 KS.

"iks klasa" će biti dostupna prvo u Nemačkoj, od novembra ove godine, po ceni od 37.294 evra.

PODACI
* 1.042 kg je maksimalna nosivost
* 5.340 mm je dužina
* 1.920 mm je širina
* 1.587 mm je dužina tovarnog prostora
* 1.819 mm je visina


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak