Gde možete besplatno da se rashladite? Spas na plaži, u šumi, ali i na nekim neobičnim mestima

Blic 01.08.2017 23:35
Gde možete besplatno da se rashladite? Spas na plaži, u šumi, ali i na nekim neobičnim mestima


Tropski dani koji slede, nateraće i “najhrabrije” Beograđane da se sklone od sunca. Osim delova grada, u kojima je temperatura niža i do šest stepeni nego u centru, “Blic” je istražio koja su to mesta dostupna svima koji se zateknu na vrelom asfaltu, i to besplatno.Ukoliko ne možete da izbegnete centar grada ili Novi Beograd, postoji nekoliko rešenja kako da se rashladite, a ponegde i da uživate u gratis osveženju.

Najduže se možete šetati po rashlađenom tržnom centru, gde niko neće posumnjati da ste samo zbog toga došli. Niste u obavezi ni da ulazite u prodavnice, a na „šetalištu“ se obično nalaze klupice gde možete i noge da odmorite. U toaletu tržnog centra možete da se umijete, ali ne preporučujemo da tamo pijete vodu.

Ukoliko želite da spojite „lepo i korisno“, da se osvežite i kulturno uzdižete, predlažemo vam glavnu biblioteku u Knez Mihailovoj ulici. Ako uđete na levi ulaz, dakle ne u čitaonicu, nego da tražite knjigu, možete sesti u čekaonicu na udobnu fotelju, a tamo se nalazi i automat sa kafama i slatkišima. Možete, besplatno i bez članske karte, razgledati knjige na rafovima, i planirati šta ćete sledeće čitati.

Ako želite da odmorite i usput ispratite deo neke utakmice, možete besplatno da uđete i u kladionice, ali samo ako imate iznad 18 godina.

Gde možete besplatno da se rashladite? Spas na plaži, u šumi, ali i na nekim neobičnim mestima

- Nikada ne znamo da li je neko ušao da isprati utakmicu za koju se kladio, ili samo da se osveži od vrućine. Kod nas se dobije voda ili neki sok besplatno, pa su nam tako, za vreme tropskih dana, česti gosti penzioneri, za koje znamo da su samo u prolazu, ali im, naravno, niko ne zamera kada sednu – priča radnica jedne beogradske kladionice.

Nešto kratkoročnije rešenje su butici na šetalištu. Niko vam ne brani da razgledate i da se šetate po tim klimatizovanim prostorijama. Isto je i u prodavnicama i hipermarketima, gde niste u obavezi da nešto kupite.

MOŽETE SE RASHLADITI I BEZ KLIME

Ukoliko želite da izbegnete klimatizovan vazduh, i osveženje potražite u hladu sa povetarcem predlažemo vam nekoliko lokacija u glavnom gradu. Podavalska naselja Resnik i Ripanj imaju više zelenila, pa je tako temperatura u tim delovima niža i do šest stepeni.

Isti je slučaj sa Zvezdarskom šumom i Košutnjakom, gde ta razlika u temperaturama može značajnije da se oseti, ali i pored reka, odnosno na priobalnim delovima uz tok Save i Dunava.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak