"Voda na Adi zadovoljava normu, kupanje bezbedno"

B92 01.08.2017 14:38
"Voda na Adi zadovoljava normu, kupanje bezbedno"


Javno preduzeće "Ada Ciganlija" saopštilo je da kvalitet vode na kupalištu na Savskom jezeru zadovoljava normu i da je bezbedno kupati se u njoj.Kako navode, voda prema svim fizičko-hemijskim i mikrobiološkim parametrima zadovoljava normu za II klasu kvaliteta površinskih voda koje se mogu potpuno bezbedno koristiti za kupanje i rekreaciju.

To preduzeće u saopštenju navodi i da voda Savskog jezera može biti upotrebljena i za “snabdevanje vodom za piće uz prethodni tretman filtracijom i dezinfekcijom“.

Kako se ističe, vodu Savskog jezera Gradski zavod za javno zdravlje kontroliše dva puta nedeljno na četiri referentne tačke, a od početka kupališne sezone kvalitet vode je proveravan više od 20 puta.

"Apsolutno svi rezultati su pokazali da je kvalitet vode besprekoran, što dokazuje i podatak da je kupalište na Adi Ciganliji šesti put zaredom dobilo najviše međunarodno priznanje za kvalitet vode i bezbednost na kupalištu ’Plava zastava’", navode iz JP “Ada Ciganlija“.

Osim toga, oni pozivaju sve sugrađane da posete “beogradsko more“ i uživaju u brojnim sportsko-rekreativnim aktivnostima.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak