Apple gasi iPod Nano i Shuffle

B92 30.07.2017 11:02
Apple gasi iPod Nano i Shuffle


Apple je najavio da će prestati da proizvodi, a onda i prodaje dva proizvoda iz svoje iPod linije - Nano i Shuffle.Ova dva uređaja već godinama gube svoju poziciju među Appleovim adutima, a zamenio ih je mnogo popularniji iPhone. 

I Nano i Shuffle su poslednji put osveženi još 2015. Godine, i to novim bojama, a redizajnirani 2012. odnosno 2010. godine. 

"Danas smanjujemo svoju iPod ponudu na dva modela iPod toucha koji imaju dvostruko veći kapacitet, a obustavljamo proizvodnju iPod shufflea i iPod nanoa", piše u zvaničnom saopštenju Applea. 

Originalni iPod pojavio se na tržištu 2001. godine i, iako nije bio prvi uređaj za slušanje digitalne muzike, svojim kapacitetom je napravio revoluciju. 

Prvi Shuffle predstavljen je 2005. godine kao iPod bez ekrana, dok je Nano ugledao svetlost dana godinu kasnije, kao zamena za iPod mini. 

Klasični iPod, koji je bio prepoznatljiv zbog svog dizajna, prestao je da se prodaje 2014. godine jer Apple više nije mogao da nabavi rezervne delove za njega. 

Inače, od njihove premijere 2001. do danas, Apple je prodao više od 400 miliona iPoda i odigrao važnu ulogu u promociji i prodaji digitalne muzike.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak