Giorgio Armani: 5 modnih saveta slavnog dizajnera koje moramo da upamtimo

Elle 17.07.2017 17:57
Giorgio Armani: 5 modnih saveta slavnog dizajnera koje moramo da upamtimo


Jedan od najznačajnijih italijanskih dizajnera, kratko i jasno je objasnio kako se postaje osoba od stila...Kada je Giorgio Armani prodao svoju Wolkswagen bubu od tog novca, 1975. godine dvojica partnera su otvorili karncelariju - Sergio je bio zadužen za finansije, a Giorgio za kreativu. 

Danas, četrdesetak godina kasnije Giorgio Armani je sinonim za uspeh, italijanski stil odevanja, glamur i luksuz. Rođen je 1934. u Pjaćenci, malom provincijskom gradiću na reci Po. Da će jednoga dana stvarati prekrasnu odeću moglo se naslutiti još u detinjstvu. S bratom je izrađivao lutke za njihove amaterske predstave. Logično, Giorgio je bio zadužen za minijaturne kostime.

Svetsku slavu stekao je 1982. kada se kao drugi po redu modni dizajner u istorija uglednog časopisa, pojavio na naslovnoj strani magazina Time. Pre njega to je uspelo samo Christianu Dioru.

Zauvek će ostati upamćen, po tome što je žene oslobodio strogoće. Početkom osamdesetih, za njih je izumeo ležerne jakne i udobne pantalone. Isto je omogućio i muškarcima, odmah po osnivanju brenda.

Jedna od značajnijih muških silueta u Armaniju je Richard Gere u filmu American gigolo. Giorgio je tvorac tzv. mode za crveni tepih, jer se pojavio baš u vreme kada su zvezde poželele upečatljivu odeću koja više ne izgleda poput pozorišnih kostima.

Giorgio Armani prezire današnju brzinu kojom se razvija moda, a u velikom intevjuu kojeg je pre par godina dao za GQ to je objasnio sledećim rečima:

Razvijam se u vlastitom ritmu, jer žene i muškarci koje odevam to od mene očekuju. Oni ne žele ideje koje samo funkcionišu na pisti. I zato moda mora da pronađe humaniji ritam.

Svojim radom je promenio tok modne istorije - moderno odevanje nezamislivo je bez stilskih pravila legende modnog dizajna:

1. Birajte neutralne materijale bez ukrasa. Iz modne perspektive, isplativiji su.

2. Razlika između stila i mode je u kvalitet.

3. Cipele su najvažniji deo ženske garderobe.

4. Nemojte se preterano truditi kada birate odeću. Ljudi s najviše stila izgledaju kao da se uopšte nisu trudili.

4. Najbolje se slažu crna i tamnoplava. Ako odaberete ovu kombinaciju boja, možete se poigrati krojevima i teksturama.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak