21. Međunarodna letnja škola u Novom Sadu

RTS 17.07.2017 11:13
21. Međunarodna letnja škola u Novom Sadu


Svečano otvaranje 21. Međunarodne letnje škole srpskog jezika, kulture i istorije Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu zakazano je za 17. jul 2017. godine, u 13 časova na novosadskom Filozofskom fakultetu.Ove godine Letnju školu će pohađati 35 polaznika iz 17 zemalja (Austrije, Belgije, Bugarske, Francuske, Irske, Jemena, J. Koreje, Kanade, Kine, Mađarske, Makedonije, Mauricijusa, Poljske, Rumunije, Rusije, Sirije, Tajlanda), a najbrojniji će biti polaznici iz Austrije, Poljske i Rusije.

Većinu polaznika čine studenti - osnovnih, masterskih ili doktorskih studija. Jedan od studenata dolazi već treći put, a petoro studenata je pohađalo kurseve tokom letnjeg semestra u Centru za srpski jezik kao strani.

Kao i svake godine, polaznici će pohađati kurseve srpskog jezika i brojna predavanja u vezi sa srpskom kulturom i istorijom, kao i razne vannastavne aktivnosti. Planirane su i ekskurzije po Vojvodini, kao i obilazak Novog Sada i značajnih kulturno-istorijskih spomenika i institucija u gradu.

Metode koje se u školi primenjuju u nastavi srpskog jezika kao stranog, omogućuju sticanje jezičke kompetencije za sve četiri jezičke veštine (govorenje, pisanje, čitanje, slušanje).

Škola studentima pruža mogućnost da steknu osnovna znanja i prošire postojeća iz fonologije i gramatike savremenog srpskog jezika,kao i iz srpske književnosti, kulture i istorije.

Letnja škola srpskog jezika ima nastavni i naučni prostorno-tehnološki kapacitet da realizuje kvalitetnu nastavu iz različitih disciplina za koje pokažu interesovanje svi oni kojima je neophodno poznavanje srpskog jezika - strani studenti i nastavnici, naučni radnici, diplomate, novinari i drugi.

21 godina Letnje škole

Međunarodna letnja škola Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu osnovana je 1996. godine sa zadatkom da populariše i širi učenje srpskog jezika, podstiče i unapređuje upoznavanje sa srpskom književnošću, kulturom i istorijom izvan granica Republike Srbije.

Brzo je stekla međunarodnu reputaciju za inovativne i efektne načine podučavanja.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak