Laserske kamere uskoro love saobraćajne prekršaje

Radio 021 17.07.2017 10:27
Laserske kamere uskoro love saobraćajne prekršaje


Saobraćajna policija planira modernizaciju opreme u čemu glavnu ulogu ima nabavka savremenih uredaja za otkrivanje prekršaja, a reč je o uređaju koji može da snimi lice vozača i zabeleži da li ima vezan sigurnosni pojas.Prema pisanju portala eKapija, planira se nabavka uređaja koji može da snimi lica vozača i suvozača u automobilima u vožnji i zabeleži da li imaju sigurnosne pojaseve i da li vozač priča mobilnim telefonom, odnosno da li telefon drži u ruci.
 
U pitanju je kamera sa laserom, visoke rezolucije, a maksimalna brzina vozila tokom snimanja je 320 kilometara na čas. Maksimalan broj snimaka po jednoj fleš kartici je 3.997.
 
Ako bude nabavljena ova kamera, vozači koji budu snimljeni bez pojasa ili sa telefonom u ruci neće biti zaustavljani zbog uzimanja podataka, već će pozivi naknadno biti dostavljani vlasnicima vozila na kućne adrese.
 
Prošlogodišnje istraživanje Agencije za bezbednost saobraćaja pokazalo je da je skoro 42 odsto anketiranih vozača priznalo da je najčešći prekršaj koji prave korišćenje mobilnog telefona u toku vožnje.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak