Vučić: Šta će Albanci - da priznaju Srbiju bez Kosova?

Novosti 16.07.2017 09:43
Vučić: Šta će Albanci - da priznaju Srbiju bez Kosova?


Šta će da urade Albanci, da priznaju Srbiju bez Kosova- zapitao je Aleksandar Vučić novinare na njihovo pitanje kako komentariše izjave albanskih političara da se Priština sprema za "poslednju fazu dijaloga"Šta će da urade Albanci, da priznaju Srbiju bez Kosova- zapitao je predsednik Aleksandar Vučić novinare u Briselu na njihovo pitanje kako komentariše izjave albanskih političara da se Priština sprema za "poslednju fazu dijaloga" i "međusobno priznavanje".Vučić: Šta će Albanci - da priznaju Srbiju bez Kosova?

Vučić je, posle razgovora sa predsedbikom Saveta EU Donaldom Tuskom, u razgovoru sa novinarima istakao da je jasno da je na Srbiji da proba da završi sve što može u okviru reformi, vladavine prava, ali i ustavnih reformi, ali da završetak dijaloga ne zavisi samo od Beograda.

"To ćemo moći sve da postignemo, ali nam ostaje nešto što ne zavisi samo od nas, već i od albanske strane na Kosovu", poručio je Vučić i podsetio da Srbija u svojim pristupnim pregovorima ima i poglavlje 35, koje se odnosi na normalizaciju odnosa sa Prištinom i "reguliše i generiše" evropski put Srbije.

"Kada to budemo uspeli da rešimo, nezadovoljavajuće za sve ili zadovoljavajuće za sve, onda sam siguran da ćemo moći da postanemo punoporavni član EU. Ja se nadam da to može da bude u sledećem mandatu ( Evropske komisije)", rekao je Vučić.

Na navode da se Priština sprema na "poslednju fazu dijaloga" i "međusobno priznavanje", predsednik Srbije odgovara da se već tri godine od Prištine "čuje isto":

"Moje je pitanje šta će oni da urade? Da priznaju Srbiju bez Kosova? Da nam učine taj veliki plezir? Mogu da s nasmejem na to. Šta drugo da odgovorim", izjavio je Vučić.

On je naglasio da postoje stvari koje kosovski Albanici ne mogu da urade bez Srbije, a da Srbija zna "šta može, a šta ne može".

"To su izjave za malu decu i to je sve što mogu da vam kažem", zaključio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak