Novakov tajm-aut za bolje sutra

Žurnal 16.07.2017 08:27
Novakov tajm-aut za bolje sutra


Kako od nesreće napraviti sreću. Pitanje kao da se više odnosi na alhemiju nego na tenis, ali baš tako u ovom trenutku mora da razmišlja Novak ĐokovićPovreda lakta zbog koje se Novak Đoković predao u četvrtfinalu Vimbldona pri vođstvu Tomaša Berdiha sa 7:6, 2:0 sigurno će prouzrokovati dužu pauzu, verovatno će preskočiti Ju-Es open početkom septembra a možda i ostatak turnira do kraja sezone.

Kad se još jednom saslušaju Novakove reči na konferenciji za medije da „problem nije od juče, traje već godinu, godinu i po dana. U tom periodu sam bio kod specijalista i domaćih i inostranih.

Ni od jednog nisam dobio jasan odgovor, šta je u pitanju. Govorilo se i operaciji, ali niko nije bio decidirano za to. Rekli su mi dok to god može da se kontroliše lekovima mogu da igram.

Iskreno, nisam za operacije, ali ni ovo stalno trovanje medikamentima nije rešenje. Da li će neko da me reže ili seče ili truje lekovima, svejedno je.

Videću, sešću opet sa svima, uraditi snimanja i odlučiti šta ćemo uraditi u narednom periodu. Sada mi samo treba dobar odmor”, onda je jasno u kakvoj je dilemi šta dalje, ali i da ni po koju cenu ne sme da žuri.

Najgore bi bilo da napravi prekratku pauzu, prerano izađe na teren i povreda se vrati. Zato bi najbolje bilo – ma koliko je tako nešto teško – naravno, u saglasju sa specijalistima, uzeti maksimalan odmor, spremiti se kako treba i tek onda ponovo stati na crtu.

U međuvremenu ovu pauzu može da iskoristi za rešavanje pitanja stručnog štaba. Jer, Novak je bez kondicionog trenera još od aprila kad je prekinuo saradnju sa Gebhardom Filom-Gričom.

Do sada mu stručnjak ovog profila verovatno i nije bio potreban, jer je redovno igrao turnire i kroz mečeve održavao formu.

Međutim, kad se bude vratio treninzima posle pauze zbog povrede, biće mu neophodan pravi majstor za fitnes, doduše baš kao što je bio i ovaj Austrijanac koji se proslavio radom sa Tomasom Musterom.

Novak bi tokom pauze morao i da vidi koliko može da računa na Andrea Agasija i Marija Ančića, jer je njihovo povremeno prisustvo možda bilo OK u redovnim situacijama ali povratak sa pauze zbog povrede sigurno nije to. Moraće Novak dobro da sredi stručni štab do povratka treninzima.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak