Azaleja - novi misteriozni smartfon Severne Koreje

Radio 021 15.07.2017 15:50
Azaleja - novi misteriozni smartfon Severne Koreje


Novi telefon Severne Koreje zove se "Azaleja" ("Džindalae 3"), njegove tehničke karakteristike za sada su nepoznate, a prema informacijama koje su dostupne izgleda kao mešavina Apple-a i Samsunga.Proizveden u potpunosti u Severnoj Koreji, novi telefon dostupan je u crnoj i beloj boji i, kako je saopštio režim, multifunkcionalan je. Prema fotografijama koje je objavio proizvođač (Mangyongdae Information Technology Corporation), telefon izgleda kao hibridna verzija Apple iPhone 6S i Samsung Galaxy S7 Edge-a.
 
"DPRK Today" navodi da je novi uređaj proizveden "na korejski način". Državna agencija nije saopštila više od ovih podataka, pa se ne zna ni da li zaista postoji i u koliko primeraka će biti dostupan.
 
Prvi pametni telefon proizveden u Severnoj Koreji zvao se Arirang i distribuiran je 2013, ali nije poznato ni kako ni u kom obimu.
 
U ovoj zemlji samo nekoliko hiljada ima odobrenje da "surfuje" internetom. Postoji i intranet, odnosno nacionalna mreža "Kvangmiong", i ona nije povezana na međunarodnu mrežu.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak