"Pod krošnjama na Štrandu" od 17. jula do 5. avgusta

NoviSad.com 15.07.2017 15:35
"Pod krošnjama na Štrandu" od 17. jula do 5. avgusta


"Dunav priča sedam priča - Pod krošnjama na Štrandu" počeće u ponedeljak, 17. jula, i trajaće do 5. avgusta u Gradskoj biblioteci na novosadskoj plaži.Manifestacijom se promovišu jezici i kultura nacionalnih zajednica koje žive u Vojvodini, kao i njihovi mediji. Tako će deca koja dolaze na Štrand ove godine učiti mađarski, slovački i slovenački jezik.

Osim toga, promovisaće se sport i zdrav način života, a ove godine fokus je boravak u prirodi, odnosno planinarenje. Jedan od razloga je to što će se kvizovi subotom održavati na lokalitetu Rim, iznad Beočina.

Otvaranje će biti u ponedeljak u 18.30, a prve sedmice biće organizovana radionica mađarskog jezika. Prvo predavanje na mađarskom, "Kako se ponašamo u prirodi?", počeće u 19 sati.

Na kraju svake sedmice, najčešće negde u prirodi, biće organizovan kviz, a za najbolje su obezbeđene nagrade.

Biblioteka na Štrandu već osam godina omogućava Novosađanima da na dunavskoj plaži čitaju knjige, pozajmljuju literaturu za decu, te da imaju pristup dnevnim novinama i raznim magazinima. 
 
Manifestaciju "Pod krošnjama na Štrandu" organizuju Gradska biblioteka, agencija Heror Media Pont i Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak