Stare zgrade sijaju novim sjajem: Beogradske fasade dobile novu rasvetu

Blic 14.07.2017 20:35
Stare zgrade sijaju novim sjajem: Beogradske fasade dobile novu rasvetu


Na 13 obnovljenih fasada u Beogradu od večeras će biti uključeno novo dekorativno osvetljenje.- Posle rekonstrukcije, fasade dobijaju i novo dekorativno osvetljenje i to ćemo uraditi na svim obnovljenim zgradama. Od večeras će to biti na trinaest fasada u Karađorđevoj, Ulici kraljevića Marka, Krušedolskoj, na Studentskom trgu i u Dragoslava Jovanovića - rekao je Vesić i podsetio da Grad Beograd od početka godine sprovodi akciju uređenja fasada i da je planom za ovu godinu predviđena rekonstrukcija oko 180, dok je 120 već završeno.

On je rekao da se akcija oronulih i propalih fasada nastavlja jer, pored narušavanja izgleda zgrada, ugrožavaju i bezbednost građana.

- Svaka od njih će imati dekorativno osvetljenje, i tako centar Beograda, korak po korak, poprima nov, lepši izgled. Osim sređivanja fasada, Grad Beograd radi i na uređenju gradskih ulica i pretvaranju centra grada u pešačku zonu. Oblićev venac je pretvoren u moderno šetalište, obnovljena je Ulica Vuka Karadžića, kao i deo Zmaj Jovine i plato kod Crvenog petla. Sređuje se i Kosančićev venac – rekao je Vesić i dodao da sledi uređenje Bezistana i podzemnih prolaza.

Stare zgrade sijaju novim sjajem: Beogradske fasade dobile novu rasvetu

JP "Gradsko stambeno" je od kraja 2016. i početka 2017. godine bilo angažovano na sređivanju 87 fasada, a planom za 2017. predviđeno je da Sekretarijat za komunalne i stambene poslove sprovede mere tehničke zaštite na 54 objekta koji se, između ostalih, nalaze u Brankovoj i Pop Lukinoj ulici, kao i u Ulici maršala Birjuzova, na Zelenom vencu, Kolarčevoj, Džordža Vašingtona, ali i u Crnogorskoj, na Terazijama i u Bulevaru despota Stefana.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak