Kontejneri u Novom Sadu će se prazniti kada softver javi

N1info 14.07.2017 20:11
Kontejneri u Novom Sadu će se prazniti kada softver javi


Javno komunalno preduzeće "Čistoća" iz Novog Sada raspisalo je tender za kupovinu 100 podzemnih kontejnera i dodatne opreme, odnosno softvera koji će pratiti popunjenost i javljati centrali kada je vreme da se kontejneri prazne.Vrednost ove nabavke nije poznata, a JKP "Čistoća" je u konkursu najavila da će kriterijum pri odlučivanju biti najniža cena ponuđača.

Novina u radu "Čistoće" je softver koji će pokazivati da li su kontejneri popunjeni, to jest sami će sistemom alarma javljati kada treba da se isprazne. Pored ove, softver će imati i druge funkcije koje se odnose na rad ekipa na terenu.

Tako se, između ostalog, navodi da će terenska aplikacija služiti za praćenje toka izvršenja zadataka sa prikazom osnovnih informacija o kontejnerima (lokacija, vremena poslednjih 10 pražnjenja), a treba da poseduje i opciju prijave uočenih nepravilnosti (oštećenja, krađe i slično) nadležnoj službi, a uz opis problema sa postavljanjem fotografije kao dokaz te nepravilnosti.

U sklopu nabavke 100 podzemnih kontejnera, kao i softvera, predviđa se da "Čistoća" kupi i 10 tablet računara koji će služiti za rad na terenu.

Novosadska "Čistoća" je nedavno unajmila privatno obezbeđenje sa zadatkom da čuva kontejnere, odnosno odnošenje sekunadarnih sirovina iz njih.


IzvorAnonymous
Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak