Vertu se gasi: Propao brend luksuznih telefona

Mondo 14.07.2017 18:14
Vertu se gasi: Propao brend luksuznih telefona


Kompanija Vertu, koja je skoro 20 godina proizvodila luksuzne, vrtoglavo skupe mobilne telefone, u procesu je likvidacije i izgubiće 200 zaposlenih.Ovu kompaniju je osnovala Nokia 1998. godine, ali je prodala 2012, što je rezultiralo prelaskom sa Simbiana na Android, podseća "BBC". U martu ove godine, dosadašnji vlasnici iz Kine prodali su Vertu turskom biznismenu Hakanu Uzanu, koji se zavetovao da će dići kompaniju "iz pepela" ulaganjima od dva miliona funti. "Dejli telegraf" piše da je kompanija, u trenutku kada je Uzan preuzeo, poslovala sa dugovima većim od sto miliona funti, i da je propast bila neminovna. Uzan će ostati vlasnik brenda, tehnologije i patenata kojima Vertu raspolaže.

Vertu telefoni koštali su dovoljno da vam se zavrti u glavi – britanska štampa prenosi da je "Signature" seriji početna cena 11.100 funti, a jedan model od crvenog zlata košta čak 40.000 funti!

Evo i šta ste sve dobijali ako izdvojite lovu za Vertu uređaj!Analitičari tržišta ukazali su na činjenicu da je Vertu proizvodio sopstvene telefone, koje je zatim ukrašavao ekskluzivnim i luksuznim materijalima.

Poslednjih godina, na tržištu su se pojavili brojni konkurenti, koji su klijentima nudili bitnu prednost – mogli su sami da biraju koji model telefona će kupiti, i na koji će ga način, potpuno personalizovano, ukrasiti i učiniti posebnim. Vertu je, sa svoje strane, nudio samo svoje telefone u već osmišljenim varijantama, za pravo bogatstvo.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak