90 minuta terora u Londonu: Tinejdžeri se vozili skuterom kroz grad i polivali prolaznike kiselinom

Blic 14.07.2017 09:34
90 minuta terora u Londonu: Tinejdžeri se vozili skuterom kroz grad i polivali prolaznike kiselinom


Dvojica tinejdžera sinoć su na nekoliko lokacija u istočnom Londonu kiselinom napadala slučajne prolaznikeNapadači su 90 minuta napadali prolaznike na pet razlićitih lokacija, a zabeležene su i pljačke.

Prvi telefonski poziv policija je dobila sinoć u 10.25 po lokalnom vremenu. Jedan 32-godišnji muškarac dobio je povrede lica, a kako navodi Dejli mejl, žrtvi je ukradeno vozilo. Sledeći poziv policija je dobila u 11.05, kada je prijavljeno da su dvojica muškaraca na skuteru polili drugog muškarca kiselinom po licu. U 11.18 prijavljena je krađa i novo prskanje kiselinom. Žrtva trećeg napada prevezena je u bolnicu u istočnom Londonu sa ozbiljnim povredama lica.

Četvrti napad prijavljen je u 11.37 kada su se dvojica napadača skuterom približila drugom vozaču skutera i prskali po njemu kiselinu. Srećom, povrede koje je dobio nisu ozbiljne prirode, pa je žrtva odvezla sebe kući i potom pijavila slučaj. Sličan slučaj poput ovih koji su se dogodili u istočnom Londonu, prijavljen je u 10.49 u Islingtonu, ali stanje žrtve i dalje nije poznato.

Jedan tinejdžer uhapšen je u vezi sa ovim napadima, dok se drugi napadač i dalje nalazi u bekstvu, piše Dejli mejl.

Poslednjih nekoliko nedelja u Velikoj Britaniji dogodilo se nekoliko napada kiselinom, uključujući i napad na 21-godišnju devojku kojoj je zbog kiseline izgoreo veći deo lica.

Napadi ove vrste sve su češći na ostrvu. Čak, prema zvaničnim podacima broj napada kiselinom drastično je porstao tokom poslednje četiri godine. Tokom 2012. godine registrovano je 183 takva napada dok ih je 2017 godini već bilo 504. za sada nijedan napad kiselinom nije povezan sa terorizmom.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak