Po 22 šanse za Emija za 'Subotom uveče uživo' i 'Vestvorld'

RTS 14.07.2017 08:45
Po 22 šanse za Emija za 'Subotom uveče uživo' i 'Vestvorld'


Kultna satirična emisija „Subotom uveče uživo“ i serija naučne fantastike „Vestvorld“ koja se odvija u zabavnom parku s čovekolikim bićima, vode po broju nominacija za američke televizijske nagrade Emi, sa po 22 nominacije.Subotom uveče uživo i Vestvorld su ispred novih serija kao što su Čudnije stvari (Stranger Things) i Fjud (Feud) o rivalitetu glumica Džoan Kroford i Beti Dejvis, koje su dobile po 18 nominacija, prenosi agencija Frans pres.

Serija Vip (Veep) u kojoj Džulija Luis Drajfus igra predsednicu Selinu Majer, dobila je 17 nominacija.

Emi nagrade biće uručene na ceremoniji u Los Anđelesu 17. septembra. Za najbolje dramske serije nominovani su Better Call Saul, The Crown, The Handmaid's Tale, Kuća od karata, Čudnije stvari, This Is Us i Vestvorld.

Za najbolju komičnu seriju nominovani su Atlanta, Black-ish, Masters of None, Silicon Valley, Moderna porodica, Unbreakable Kimmy Schmidt i Vip.

Nominacije za najboljeg glumca u dramskoj seriji pripale su glumcima Metjuu Risu za seriju The Americans, Bobu Odnekirku za Better Call Saul, Kevinu Spejsiju za Kuća od karata, Liv Šrajber za Rej Donovan, Sterlingu Braunu za This Is Us, Majlu Ventimilju za This Is Us i Entoniju Hopkinsu za Vestvorld.

Za najbolju glumicu u dramskoj seriji nominovani su Keri Rasel (The Americans), Kler Foj (The Crown), Elisabet Mos za (The Handmaid's Tale), Robin Rajt (Kuća od karata), Vajola Dejvis (How to Get Away With Murder) i Ivan Rejčel Vud (Vestvorld).

Televizija HBO vodi među distributerima sa 110 nominacija, ispred Netfliksa sa 91 i En-Bi-Sija sa 60.

Nominacije su danas pročitali u Los Anđelesu glumica Ana Člamski, koja je dobila petu nominaciju za najbolju sporednu ulogu u komičnoj seriji za ulogu u seriji Vip, i jedan od heroja policijske serije Zločinački umovi glumac Šemar Mur.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak