Mlaka reakcija ministra na zločin: Razgovaraćemo u ponedeljak, videćemo predloge, osnovaćemo Savet...

Espreso.rs 13.07.2017 09:37
Mlaka reakcija ministra na zločin: Razgovaraćemo u ponedeljak, videćemo predloge, osnovaćemo Savet...


Ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Zoran Đorđević izjavio je da je predao tužilaštvu izveštaj o inspekcijskom nadzoru u Centru za socijalni rad u Novom Beogradu koji je naložen zbog prošlonedeljnog ubistva žene pred troje maloletne dece.Đorđević za Radio televiziju Srbije nije mogao danas da otkrije detalje izveštaja navodeći da će to, kada se stvore uslovi, javnosti predočiti tužilaštvo.

On je najavio i inspekcijski nadzor povodom jučerašnjeg ubistva žene i deteta ispred Centra za socijalni rad u Rakovici i ranjavanja troje zaposlenih u centru, i istakao da će, kada se utvrdi bilo čija odgovornost oni morati da odgovaraju.

Đorđević je kazao da će vlada konkretnim merama probati da napravi opsežnu preventivu i spreči nemile dogadjaje, a kao jednu od mera naveo je osnivanje Saveta za borbu protiv nasilja u porodici.

On je rekao da će najverovatnije u ponedeljak razgovarati sa direktorima socijalnih ustanova i predstavnicima sindikata o tome kako da se "iskorene ovakve stvari".

- Videćemo predloge zaposlenih i siguran sam da oni imaju rešenja - kazao je Đorđević navodeći da potpuno razume protest zaposlenih u socijalnoj zaštiti koji traže hitno obezbeđenje u centrima za socijalni rad.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak