Alarmantno! "Hitno obustaviti rad Centra"

Mondo 12.07.2017 18:58
Alarmantno! "Hitno obustaviti rad Centra"


Koordinatorka Sigurne kuće u Beogradu Vesna Stanojević izjavila je, povodom današnjeg ubistva žene i deteta u rakovičkom Centru za socijalni rad, da stanje postaje alarmantno.Stanojević je Tanjugu rekla da smatra da bi u svim centrima za socijalni rad trebalo hitno uvesti obezbeđenje, državno ili privatno, te da bi trebalo obustaviti rad tih centara do daljnjeg, dok se, kako je rekla, ne vidi zašto se ovakve stvari dešavaju.

"Mora postojati obezbeđenje i za one koji u centre dolaze, ali i za one koji u njima rade", rekla je Stanojević.

Takođe, smatra da bi trebalo prekinuti praksu viđanja razdvojenih roditelja sa decom u tzv. kontrolisanim uslovima jer to, očito ne daje nikakve rezultate i treba naći neko drugo i dugoročnije rešenje.

Dodala je da je "potpuno očajna" jer je žrtva nečija majka, nečija ćerka, koja je nastradala bez razloga. Takođe, i nedužno dete.

"Ovo je 19. žena koje je ubijena u ovoj godini i peta od kada je na snagu 1. juna stupio na snagu Zakon o nasilju porodici", navela je Stanojević.

Primetivši da je toliko "poremećenih osoba" koji šetaju ulicama koji su spremni da "kopiraju" nešto što se već dogodilo.

"Moguće je da upravo tu slučaj sada", navela je.

Pre samo sedam dana ispred novobeogradskog Centra za socijalni rad muž je ubio ženu pred troje njihove dece, a sutradan je izvršio samoubistvo.

Reč je o muškarcu koji je, inače, bio osuđivan za nasilje u porodici najpred nad ženom, a potom i nad sinom.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak