Novi užas u Centru za socijalni rad: Muškarac ubio ženu i dete, ranio troje

B92 12.07.2017 18:56
Novi užas u Centru za socijalni rad: Muškarac ubio ženu i dete, ranio troje


Muškarac je nožem ubio ženu i udavio četvorogodišnje dete ispred Centra za socijalni rad Rakovica.Kako se navodi, dete je bilo u teškom stanju, ali lekari nisu uspeli da se izbore za njegov život.

Tom prilikom poveđene su još tri osobe, radnici Centra.

Oni su, kako se navodi, pokušali da razdvoje muškarca i ženu, teže su povređeni i prebačeni su na VMA.

Na mesto incidenta došle su najpre dve, a potom još dve ekipe Hitne pomoći, a kada su stigle, dete nije disalo.

"Po protokolu, prionulo se reanimaciji, koja je dugo trajala, nažalost bezuspešno", kazala je portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Navela je da su sa teškim povredama na Vojnomedicinsku akademiju prevezeni muškarac (37) i dve žene (45 i 48).

Muškarac je doveo dete u Centar za socijalni rad kako bi ga vratio majci, u kontrolisanim uslovima. Međutim, ispred Centra je došlo do svađe, kada je muškarac napao ženu i dete.

Napadač je odmah uhapšen, a uviđaj je u toku.

Zasad detalji zločina nisu poznati.

Ovo brutalno ubistvo dogodilo se samo nekoliko dana nakon što je takođe u blizini Centra za socijalni rad na Novom Beogradu muž ubio ženu pred njihovo troje dece, a onda je sutradan izvršio samoubistvo.

Uviđaj je u toku.

Stefanović: Komisija za viđanje deteta, brojnije obezbeđenje 

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zatražio je danas, povodom ubistva u Centru za socijalni rad u Rakovici, da će tražiti najoštriju kaznu za počinioca i da će država odmah preduzeti određene mere kako bi smanjila rizik od ovakvih nesreća. 

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović osudio je "monstruozni zločin" je dodao da se zločin dogodio na parkingu ispred Centra za socijalni rad u Rakovici. Napadač je vraćao dete majci kada se tragedija dogoila. Tom prilikom povređena su tri radnika Centra kojima su nanete teške telesne povrede, ali nisu životno ugroženi.

On je na konferenciji za štampu rekao da će se u najskorije vreme u okolini centara za socijalni rad povećati broj policijskih patrola, da će fizičko obezbeđenje u centrima biti povećano, kao i broj zaposlenih u tim ustanovama. 

Ministar je rekao i da izuzev najoštrijih kazni ne postoji drugi način da društvo pošalje jasnu poruku nasilnicima i da im pokaže da naša deca i žene moraju biti zaštićena i ne smeju biti žrtve.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak