Uživajte u Egejskoj lepoti

Luxlife 07.07.2017 22:29
Uživajte u Egejskoj lepoti


Samo nekoliko mesta u svetu nudi klasičnu istoriju i prirodnu lepotu u istoj meri, poput neprevaziđene egejske obale...Egejska regija Turske je jedno od tih mesta. Ovo je predivna obala gde su Homerovi heroji rođeni, gde su antički Grci konsultovali svoje proroke i gde su Rimljani gradili fantastične hramove u čast svojim bogovima. Na svakom koraku nalaze se podsetnici ove sjajne prošlosti, koji nam privlače plažnju spektakularnom prirodnom scenografijom koja uključuje i drevne borove šume i stenovite zalive.

Uživajte u Egejskoj lepoti

Turske egejske obale su među najlepšim pejzažima sveta. Predivna obala, obgrljena bistrim vodama Egejskog mora, ima pregršt velikih i čistih plaža koje su okružene maslinjacima, kamenjarima i borovim šumama. Sa razbacanim i idiličnim ribarskim lukama, popularnim turističkim selima i ostacima antičke civilizacije, ona svedoči kao nasleđe istorije, mitologije i kulture stare preko 5000 godina. Ova regija nudi odmore za svakoga, za one koji su ljubitelji prirode, koji vole sunce, za fotografe, sportiste, moreplovce pa čak i arheologe. Celom dužinom obale može se pronaći smeštaj koji će odogovarati svakom ukusu i ceni.

Uživajte u Egejskoj lepoti

Kušadasi ili Ptičje Ostrvo je divna luka napravljena pored obale svetlucajućeg zaliva. Ovaj grad koji deluje kao terasa ili vrt gleda na predivno Egejsko more i deluje kao da postoji samo za one koji vole da odmaraju na veoma luksuznim i maštovitim mestima. Obavezno posetite popularni tržni centar u Kaleici četvrti, gde zabava traje i po celu noć. Velika moderna marina savršena je za vlasnike jahti.

Uživajte u Egejskoj lepoti

Tusan-Kustur plaža koja se nalazi severno od Kušadasija, jedna je od najčistijih plaža na svetu, i dodatno u blizini je i šarmantni turistički gradić Guzelkamli. Ne mnogo dalje nalazi se i Dilek Peninsula nacionalni park, a poseta tamo je obavezna za sve ljubitelje prirode. Tu se možete opustiti u najlepšoj prirodnoj scenografiji i u društvu retkih divljih životinja.

Uživajte u Egejskoj lepoti

Uživajte u Egejskoj lepoti

Uživajte u Egejskoj lepoti


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak