Kamp za decu iz dijaspore - upoznavanje s korenima i poreklom

Blic 05.07.2017 10:41
Kamp za decu iz dijaspore - upoznavanje s korenima i poreklom


Kamp je formiran sa idejom da okupi decu iz Srbije i dijaspore, i pruži im jedinstveno iskustvo upoznavanja sa srpskim jezikom, kulturom i istorijom."U kamp Mia Patria dolaze deca iz Srbije, ali i deca iz celog sveta, većinom srpskog porekla, a naš cilj je da im predstavimo Srbiju u najlepšem svetlu, da je što bolje upoznaju, da budu ponosni na svoje poreklo i da se Srbiji rado vraćaju. U ovom jedinstvenom kampu koji želi da sačuva naše korene, deca će moći da probude svoje talente, da se druže sa vršnjacima iz celog sveta i osete duh Srbije kakvu možda do sada  nisu imali priliku da upoznaju", izjavila je osnivač tog kampa Maja Bjelogrlić.

Kamp je formiran sa idejom da  okupi decu iz Srbije i dijaspore, i pruži im jedinstveno iskustvo upoznavanja sa srpskim jezikom, kulturom i istorijom. U posebno osmišljenom programu deca će imati priliku da steknu nova znanja iz oblasti srpskog jezika i književnosti, istorije i umetnosti i da na taj način upoznaju tradiciju svog naroda.

Kamp za decu iz dijaspore - upoznavanje s korenima i poreklom

Pored učenja kroz kreativne radionice koja obavljaju odabrani profesori, polaznicima kampa biće dostupno da bolje upoznaju ćirilično pismo pišući ga na način kako su to činili njihovi preci, dok će značajne istorijske podatke lakše savladati u glumačkim sekcijama, prolazeći kroz različite periode uz profesore istorije, ali i poznate domaće glumce.

Tokom dve nedelje boravka u kampu, decu očekuje i posebno osmišljena IT radionica, ali i posete kulturnim institucijama u Srbiji. Dnevni i večernji programi podrazumevaju mnogobrojne sportske aktivnosti, radionice i igre, a polaznici kampa će biti raspoređeni u grupama prema uzrastu.

Kamp Mia Patria će i ove sezone nastaviti saradnju sa Upravom za dijasporu pri Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, kao i sa Kancelarijom za KiM pod čijim pokroviteljstvom je organizovano učešće po petoro polaznika.

Druženje počinje 1. avgusta, a prijave su do polovine jula.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak