Štampani skupštinski materijali otišli u prošlost

Blic 19.06.2017 12:03
Štampani skupštinski materijali otišli u prošlost


Odbornici novosadskog parlamenta od sada će raditi na novom elektronskom sistemu, sve materijale za rad će preuzimati na tabletima ili ličnim računarima, zbog čega štampani skupštinski materijali odlaze u prošlost.Zbog prelaska na sistem e-uprave, kako je rekao danas Zdravko Jelušić predsednik Skupštine, biće nabavljeno i 95 novih tableta, koji će odbornicima olakšati rad.

Štampani skupštinski materijali otišli u prošlost

- Softver je izradilo JKP "Informatika" i košta dva miliona dinara. Za kupovinu tableta biće potrošeno još oko 2,2 miliona dinara i tender treba da bude raspisan narednih dana. Ova ulaganja doneće uštedu, jer na štampu godišnje potrošimo od četiri do šest miliona dinara. Već na jednoj od narednih sednica novinari i predstavnici drugih gradskih službi kojima su dokumenta potrebna, preuzimaće ih sa sajta Skupštine grada u elektronskom formatu i time se potpuno izbacuje papir iz sale - izjavio je Jelušić.

On je naveo i da je proba elektronskog rada na poslednjoj sednici pokazala da su odbornici savladali korišćenje sistema. Dodao je i da je Novi Sad među prvim gradovima u Srbiji koji je prešao na rad sa dokumentima u elektronskom formatu.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak