Meštani blokirali put u Nišu zbog povređivanja devojčica, traže semafor i kružni tok

NoviMagazin 08.06.2017 21:51
Meštani blokirali put u Nišu zbog povređivanja devojčica, traže semafor i kružni tok


Meštani naselja "Nikola Tesla" danas popodne su na dva sata blokirali put Niš-Niška banja, ogorčeni zbog jutrošnje saobraćajne nesreće u tom naselju, u kojoj su povređene četiri učenice od 12 i 13 godina.Meštani su zatražili hitno postavljanje semafora na raskrsnici Bulevara cara Konstantina i Nišavske ulice, na čijem pešačkom prelazu je danas automobil oborio devojčice.

Zatražili su i da se na prvoj susednoj raskrsnici na Bulevaru cara Konstantina izgradi kružni tok kako bi se usporila vozila na putu Niš-Niška banja.

Žitelji naselja "Nikola Tesla" istakli su da ne prođe ni jedna nedelja da se na toj deonici Bulevara cara Konstantina ne dogodi neka nesreća i da su ozbiljno zabrinuti za bezbednost dece.

"Pre tri godine je na toj istoj raskrsnici poginulo dete, jutros umalo deca nisu izginula. Kola jure, niko ne zastaje da propusti pešake na pešačkom prelazu", rekla je za Betu Slađana Đorđević iz naselja "Nikola Tesla".

Po njenim rečima, na veoma prometnom delu Bulevara pešaci moraju da idu kolovozom jer su trotoari stalno zakrčeni vozilima zbog radnji.

Otac devojčice koja je jutros povređena, Slobodan Slobodnjak rekao je da meštani traže da policija stalno dežura na Bulevaru i to s radarom jer se sada većina vozača ne pridržava ograničenja brzine.

Gradski većnik Igor Vojinović je meštanima obećao da će najkasnije za deset dana na tom delu Bulevara cara Konstantina biti postavljeni "ležeći policajci" i platforme za peke prelaze, koje usporavaju saobraćaj, a brzina kretanja vozila biće ograničena na 30 kilometara na sat.

Vojinović je rekao da su još pre šest meseci nabavljeni semafori za raskrsnicu s Nišavskom ulicom, ali da nisu postavljeni zbog podzemnih instalacija, što će biti učinjeno do kraja avgusta u okviru kompletne rekonstrukcije Bulevara cara Konstantina.

Meštani naselja "Nikola Tesla" sutra će se sastati s gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem da bi od njega zatražili pisanu potvrdu da će ležeći policajci i semafori biti postavljeni u rokovima koje je obećao gradski većnik.

U protivnom, kako su kazali, ponovo će blokirati put Niš-Niška banja.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak