Asanž: Neću zaboraviti, ni oprostiti

Blic 19.05.2017 17:02
Asanž: Neću zaboraviti, ni oprostiti


Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž naveo je da "neće zaboraviti, ni oprostiti" to što je bio zarobljen sedam godina.Nakon odluke švedskog tužilaštava da nakon sedma godina procesa odustane od preliminarne istrage protiv Džulijana Asanža, osnivač "Vikiliksa" oglasio se na tviteru.

"Zarobljen sedam godina, dok moja deca rastu i dok se moje ime kleveće", napisao je Asanž na Tviteru nakon što je švedsko tužilaštvo odlučilo da obustavi proces protiv njega zbog navodnog silovanja.

Švedska je povukla i nalog za hapšenje. 

Podsećamo, Asanža je švedska policija tražila zbog saslušanja po četiri tačke zbog navoda o silovanju i seksualnom uznemiravanju koje su iznele dve žene posle njegove posete Švedskoj 2010. godine.

On je optužbe negirao, a od 2012. godine živi u ambasadi Ekvadora u Londonu koju nije napuštao zbog straha da bi mogao da bude isporučen SAD gde se protiv njega vodi postupak zbog objavljivanja stotine hiljada depeša i drugih tajnoih dokumeneta američkih diplomata.

Očekuje se da će se sam Asanž i javno oglasiti povodom odustajanja od istrage vezano za slučaj silovanja i cele njegove situacije.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak